Rudniku Kakanj potvrđena kvaliteta upravljanja

Bez autora
Jul 10 2014

U Rudniku mrkog uglja "Kakanj" obavljen je recertifikacijski audit integriranog sistema upravljanja kvalitetom i okolinskog upravljanja, prema zahtjevima standardizacijskih normi EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004. Auditori TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP su tokom kontrolnih nadzora svih organizacijskih jedinica Rudnika "Kakanj" provjeravali usklađenost procesa sa zahtjevima navedenih standarda i, na završnom radnom sastanku recertifikacijskog audita, dali mišljenje na osnovu kojeg konstatuju usklađenost procesa i veći broj poboljšanja u integriranom sistemu upravljanja. Na ovaj način renomiranoj kakanjskoj kompaniji su potvrđeni uvjeti za nastavak važnosti, odnosno izdavanje novih certifikata za sistem upravljanja EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004, čija je važnost do polovine 2017. godine. Riječ je o certifikatima za upravljanje kvalitetom i okolinskim upravljanjem, a da bi se sistem uspješno održavao, u nekim procesima i unapređivao, svake godine se obavlja interni i nadzorni audit.

Rudniku Kakanj potvrđena kvaliteta upravljanjaU Rudniku mrkog uglja "Kakanj" obavljen je recertifikacijski audit integriranog sistema upravljanja kvalitetom i okolinskog upravljanja, prema zahtjevima standardizacijskih normi EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004.

Auditori TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP su tokom kontrolnih nadzora svih organizacijskih jedinica Rudnika "Kakanj" provjeravali usklađenost procesa sa zahtjevima navedenih standarda i, na završnom radnom sastanku recertifikacijskog audita, dali mišljenje na osnovu kojeg konstatuju usklađenost procesa i veći broj poboljšanja u integriranom sistemu upravljanja.

Na ovaj način renomiranoj kakanjskoj kompaniji su potvrđeni uvjeti za nastavak važnosti, odnosno izdavanje novih certifikata za sistem upravljanja EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004, čija je važnost do polovine 2017.godine.

Riječ je o certifikatima za upravljanje kvalitetom i okolinskim upravljanjem, a da bi se sistem uspješno održavao, u nekim procesima i unapređivao, svake godine se obavlja interni i nadzorni audit.

Od uvođenja sistema kvaliteta 2011.godine obavljena su dva nadzorna, a ovo je bio prvi recertifikacijski audit od TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik