Elektronska prijava svih poreza od 1. oktobra 2015.

Bez autora
Jul 13 2014

Prijave poreza na dodatu vrednost od 1. jula podnose se isključivo eklektronski, što je do sada bilo samo opciono. Zakonom je predviđeno da se poreska prijava podnosi isključivo u elektronskom obliku za poreze koji se plaćaju po odbitku u skladu sa zakonom kojim se uređuje porez na dohodak građana i zakonom kojim se uređuju doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, kao i za porez na dodatu vrednost.Kako je navedeno u tom zakonu, porez na dobit pravnih lica će se elektronski podnositi od 1. oktobra 2014. godine, akcize i za porez na prihod od samostalnih delatnosti za preduzetnike koji vode poslovne knjige od 1. januara 2015...

Elektronska prijava svih poreza od 1. oktobra 2015.Prijave poreza na dodatu vrednost od 1. jula podnose se isključivo eklektronski, što je do sada bilo samo opciono.

Zakonom je predviđeno da se poreska prijava podnosi isključivo u elektronskom obliku za poreze koji se plaćaju po odbitku u skladu sa zakonom kojim se uređuje porez na dohodak građana i zakonom kojim se uređuju doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, kao i za porez na dodatu vrednost.

Kako je navedeno u tom zakonu, porez na dobit pravnih lica će se elektronski podnositi od 1. oktobra 2014. godine, akcize i za porez na prihod od samostalnih delatnosti za preduzetnike koji vode poslovne knjige od 1. januara 2015. godine, godišnji porez na dohodak građana od 1. aprila 2015. godine. Prijava za sve ostale poreske oblike će se elektronski podnositi od 1. oktobra 2015. godine.

Do dana prelaska na podnošenje poreske prijave isključivo u elektronskom obliku, poreska prijava se može podneti neposredno ili putem pošte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik