Vlada usvojila izmene Zakona o radu

Bez autora
Jul 13 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada danas usvojila izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Vučić je na konferenciji za novinare, koja je održana nakon sednice Vlade, poručio da je Srbija konačno i suštinski krenula u ekonomske reforme, i naglasio da se neće odustati od njihovog sprovođenja i mera fiskalne konsolidacije. On je ukazao na to da je Vlada utvrdila novi, moderan zakon o radu, koji će omogućiti da mladi dobiju posao, kao i štititi sva prava radnika. Vučić je najavio da će izmene Zakona o radu biti usvojene u Skupštini Srbije do četvrtka, 17. jula, u tačno obećanom roku.

Vlada usvojila izmene Zakona o raduPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada danas usvojila izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Vučić je na konferenciji za novinare, koja je održana nakon sednice Vlade, poručio da je Srbija konačno i suštinski krenula u ekonomske reforme, i naglasio da se neće odustati od njihovog sprovođenja i mera fiskalne konsolidacije.

On je ukazao na to da je Vlada utvrdila novi, moderan zakon o radu, koji će omogućiti da mladi dobiju posao, kao i štititi sva prava radnika.

Vučić je najavio da će izmene Zakona o radu biti usvojene u Skupštini Srbije do četvrtka, 17. jula, u tačno obećanom roku.

On je ukazao na to da su dosadašnji zakon o radu, koji je bio na snazi od 2005. godine, i politika onih koji su zemlju ranije vodili doveli državu do toga da je broj zaposlenih u privatnom sektoru opao za 354.000.

Vučić je poručio da je Vlada uprkos pritiscima i protestima donela odluku da usvoji izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik