Za energetsku efikasnost 5,3 miliona eura

Bez autora
Jul 14 2014

Generalni direktor za enrgetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije Dragica Sekulić najavila je da će u narednih pet mjeseci biti realizovan dio projekta “Program energetske efikasnosti u javnim zgradama” za osam obrazovnih ustanova u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost radova za ovih osam objekata iznosi 5,3 miliona eura. Prema njenim riječima, cilj projekta je poboljšanje uslova rada, kao i unapređenje energetske efikasnosti u objektima koji su u nadležnosti Ministartva prosvjete. Šest osnovnih i jedna srednja škola, kao i jedan studentski dom u narednu godinu će ući rekonstruisani i sa boljim uslovima za rad. Već krajem ovog mjeseca počeće izvođenje radova na primjeni mjera energetske efikasnosti, i to u četiri osnovne škole u Nikšiću, po jednu u Herceg Novom i Ulcinju, u jednoj srednjoj školi u Ulcinju i studentskom domu u Kotoru, rekla je Sekulić.

Za energetsku efikasnost 5,3 miliona euraGeneralni direktor za enrgetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije Dragica Sekulić najavila je u izjavi Dnevnim novinama da će u narednih pet mjeseci biti realizovan dio projekta “Program energetske efikasnosti u javnim zgradama” za osam obrazovnih ustanova u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost radova za ovih osam objekata iznosi 5,3 miliona eura.

Prema njenim riječima, cilj projekta je poboljšanje uslova rada, kao i unapređenje energetske efikasnosti u objektima koji su u nadležnosti Ministartva prosvjete.

“Šest osnovnih i jedna srednja škola, kao i jedan studentski dom u narednu godinu će ući rekonstruisani i sa boljim uslovima za rad. Već krajem ovog mjeseca počeće izvođenje radova na primjeni mjera energetske efikasnosti, i to u četiri osnovne škole u Nikšiću, po jednu u Herceg Novom i Ulcinju, u jednoj srednjoj školi u Ulcinju i studentskom domu u Kotoru”, rekla je Sekulić Dnevnim novinama.

Konzorcijum Roaming, koji čine četiri preduzeća iz Nikšića, pokrenuće radove nakon potpisivanja ugovora za njihovo izvođenje tokom ove sedmice. Rok za završetak radova je pet mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik