Sve više preduzetničkih radnji u Prijedoru

Bez autora
Jul 16 2014

U Prijedoru je u prvoj polovini ove godine registrovano 130 novih preduzetničkih radnji ili za 35 više nego u istom periodu lani, podaci su Odjeljenja za privredu i poljoprivredu gradske uprave.Među novoregistrovanima su 44 trgovačke, 43 ugostiteljske i 43 zanatske radnje, te u strukturi, kao i prethodnih godina, preovladavaju trgovina i ugostiteljstvo koji su privlačniji jer nose manji rizik nego proizvodna djelatnost.

Sve više preduzetničkih radnji u PrijedoruU Prijedoru je u prvoj polovini ove godine registrovano 130 novih preduzetničkih radnji ili za 35 više nego u istom periodu lani, podaci su Odjeljenja za privredu i poljoprivredu gradske uprave.

Među novoregistrovanima su 44 trgovačke, 43 ugostiteljske i 43 zanatske radnje, te u strukturi, kao i prethodnih godina, preovladavaju trgovina i ugostiteljstvo koji su privlačniji jer nose manji rizik nego proizvodna djelatnost.

Načelnik prijedorskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Zinajda Hošić rekla je novinarima da su u prvih šest mjeseci ove godine odjavljene 123 radnje ili za 36 više nego u istom periodu prošle godine, dok je po službenoj dužnosti u prvom polugodištu odjavljeno 656 radnji.

"Uradili smo to u skladu sa Zakonom o preduzetništvu Republike Srpske koji je izmijenjen i dopunjen prošle godine i prema kojem smo bili obavezni odjaviti do kraja juna sve radnje koje se do kraja 2013. godine nisu registrovale na način propisan ovim zakonom", rekla je Hošićeva.

Ona je navela da je riječ uglavnom o radnjama koje nisu aktivne, čiji vlasnici žive u inostranstvu ili su preminuli, odnosno o radnjama kojih više nema na lokacijama na kojima su nekad bile, koje nisu odjavljene ili koje su odjavljene samo u Poreskoj upravi Republike Srpske, a ne i u gradskoj upravi i obratno.

U Prijedoru je trenutno registrovano 2.100 aktivnih preduzetničkih radnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik