Ekoline proizvodi gračaničke firme Kovan idu za italijansko tržište

Bez autora
Jul 17 2014

Firma "Kovan" iz Gračanice potpisala je juče ugovor o saradnji sa italijanskom firmom "Montello Servizi". To je rezultat višemjesečnih nastojanja načelnika općine Gračanica Nusreta Helića, Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica i načelnika italijanskog grada Giavera del Montello, Fausta Gottarda, da uspostave saradnju između gračaničkih i italijanskih privrednika, saopćeno je iz Općine Gračanica. Općinski načelnik Nusret Helić kazao je kako ga raduje početak saradnje sa Italijanima i što je općina na čelu sa njim dala značajan doprinos unapređenju poslovanja firme "Kovan", a time i napretku cijele Općine. Izrazio je nadu da će se ova saradnja proširiti i na druge gračaničke firme, te da će u skorije vrijeme biti potpisani i novi ugovori.

Ekoline proizvodi gračaničke firme Kovan idu za italijansko tržišteFirma "Kovan" iz Gračanice potpisala je juče ugovor o saradnji sa italijanskom firmom "Montello Servizi". To je rezultat višemjesečnih nastojanja načelnika općine Gračanica Nusreta Helića, Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica i načelnika italijanskog grada Giavera del Montello, Fausta Gottarda, da uspostave saradnju između gračaničkih i italijanskih privrednika, saopćeno je iz Općine Gračanica.

Općinski načelnik Nusret Helić kazao je kako ga raduje početak saradnje sa Italijanima i što je općina na čelu sa njim dala značajan doprinos unapređenju poslovanja firme "Kovan", a time i napretku cijele Općine. Izrazio je nadu da će se ova saradnja proširiti i na druge gračaničke firme, te da će u skorije vrijeme biti potpisani i novi ugovori.

Firma "Montello Servizi" se obavezala da će biti ekskluzivni zastupnik "Ekoline" proizvoda za italijansko tržište, a kao prvi korak u saradnji bit će instaliran sistem grijanja firme "Kovan" – eko kotlovi, u jednoj školi u gradu Giavera del Montello.

Potpisujući ugovor, Luca Olindo De Marchi, vlasnik partnerske firme iz Italije, kazao je da je firma "Kovan", zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda, izborila poziciju na italijanskom tržištu, naglašavajući vjerovanje da je grijanje na pelet budućnost u italijanskim domaćinstvima.

Vlasnik firme "Kovan" Said Karalić istakao je svoje zadovoljstvo ovom saradnjom, za koju se nada da će biti samo početak jednog velikog projekta.

"Ekoline" program firme "Kovan" posljednjih pet godina osposobljava i školuje kadrove pod motom "proizvodimo sopstvenu energiju". Kao rezultat te ideje nastao je "Zmaj" – peći na pelet velikih snaga koje proizvode toplotnu energiju potrebnu za sušenje sirovine u pogonima za proizvodnju peleta, te na taj način izbacio iz ovakvih pogona sisteme sušenja sa preskupim energentima kao što su plin i lož ulje, a samim tim i ovisnost od tih energenata, prenosi Indikator.ba

"Ekoline" proizvodi zadovoljavaju sve evropske standarde u pogledu tehničkih karakteristika, kao i najviše standarde zaštite okoliša, a po svojim tehničkim karakteristikama, pristupačnim cijenama i efikasnim servisom, dostupni su domaćim kupcima.

Preko mreže svojih predstavnika u zemlji i inostranstvu, "Ekoline" proizvode firma "Kovan" izvoze se na tržišta Slovenije, Austrije, Holandije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Norveške i Rusije, Španije, Irske, Engleske, Mađarske, Rumunije te susjedenih zemalja: Srbije, Hrvatske, Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik