Uručeni ugovori preduzećima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i opreme

Bez autora
Jul 20 2014

Sa ciljem da unapredi postojeće stanje u privredi AP Vojvodine, posebno u sferi malog i srednjeg preduzetništva, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u okviru aktivnosti podrške programima razvoja privrede, preduzetništva, malih i srednjih preduzeća, dodelio je namenska sredstva u iznosu od 11.699.000 dinara, a koje je dobilo 34 preduzetnika i preduzetnica. Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, uručio je danas ugovore preduzetnicima, naglasivši da će u narednom periodu Sekretarijat izdvojiti mnogo više sredstava za unapređenje malog i srednjeg preduzetništva, koje predstavlja ekonomsku budućnost pokrajine. Prilikom uručenja ugovora, pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je istakao da je zbog nedostatka sredstava za ovu namenu, veliki broj kvalitetnih projekata od izuzetnog značaja ostao nenagrađen.

Uručeni ugovori preduzećima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i opremeSa ciljem da unapredi postojeće stanje u privredi AP Vojvodine, posebno u sferi malog i srednjeg preduzetništva, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u okviru aktivnosti podrške programima razvoja privrede, preduzetništva, malih i srednjih preduzeća, dodelio je namenska sredstva u iznosu od 11.699.000 dinara, a koje je dobilo 34 preduzetnika i preduzetnica.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, uručio je danas ugovore preduzetnicima, naglasivši da će u narednom periodu Sekretarijat izdvojiti mnogo više sredstava za unapređenje malog i srednjeg preduzetništva, koje predstavlja ekonomsku budućnost pokrajine.

Prilikom uručenja ugovora, pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je istakao da je zbog nedostatka sredstava za ovu namenu, veliki broj kvalitetnih projekata od izuzetnog značaja ostao nenagrađen.

Ovim konkursom smo dodelili sredstva mikro, malim i srednjim preduzećima ka kojima usmeravamo veliki deo aktivnosti za podršku unapređenju privrede, u ukupnom iznosu od 11.699.000 dinara. Ovo predstavlja svega desetinu od ukupnog broja prijavljenih preduzetnika sa projektima od velikog značaja koji su konkurisali sa oko 113 miliona dinara. S obzirom da je veliko interesovanje za ovu oblast, rebalansom budzeta ćemo nameniti mnogo više sredstava po ovom osnovu. Pokrajinski sekretarijat pod svojim okriljem ima mnogo oblasti poput turizma, preduzetništva, zapošljavanja, stoga je teško sa nekih pozicija uzeti sredstva za drugu namenu, jer se time čini velika šteta, rekao je Vasin, dodavši da se prilikom dodeljivanja sredstava pored kvaliteta projekta vodilo i računa o geografskoj zastupljenosti svih delova pokrajine, kao i da je od izuzetnog značaja i činjenica da je 30 odsto udeo žena u ukupnom broju prijavljenih na konkurs. Pokrajinski sekretar je takođe najavio i raspisivanje sličnog konkursa, ukoliko mogućnosti dozvole, krajem tekuće godine, ili na proleće 2015. godine.

Konkurs za dodelu sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i opreme, koji je raspisan 3. jula, predstavljao je osnov za dobijanje de minimis državne pomoći od strane preduzetnika. Pravo za učešće na Konkursu imali su preduzetnici, mikro i mala pravna lica radi unapređenja svoje delatnosti, jačanja konkurentnosti i kapaciteta. Sredstva su bila namenjena za subvencionisanje troškova nabavke mašina i opreme.

Prednosti prilikom donošenja odluke imali su preduzetnici, odnosno pravna lica kojima su osnivači žene, odnosno preduzeća koja su u vlasništvu ili većinskom vlasništvu žena. Prioritet je stavljen i na obavljanje proizvodne delatnosti, a posebno na izvozni program. Jedan od kriterijuma se odnosio i na one preduzetnike koji u svom poslovnom okruženju zapošljavaju i osobe sa invaliditetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik