Položen kamen temeljac za izgradnju pogona farbare fabrike "Capriolo"

Bez autora
Jul 21 2014

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor položio je danas kamen temeljac za izgradnju pogona farbare fabrike „Capriolo“, u Bačkoj Topoli, čija je osnovna delatnost proizvodnja biciklova. Prilikom polaganja kamena temeljca, predsednik Pastor je naglasio da je „Capriolo“ firma koja ima tako značajnu tržišnu poziciju u veoma zahtevnoj oblasti, koja je veoma slična automobilskoj industriji. Ovo je prevozno sredstvo, ali je i modni detalj. Ko uspe iz Srbije na tom tržištu da opstane i da se permanentno razvija, da razvija sopstveni biznis, mislim da dokazuje koliko je uspešan.Ja očekujem da ovom investiijom ta tržišna stabilnost bude još jača, jer sa novoizgrađenom farbarom brže i jednostavnije firma može prilagoditi trenutačnim tržinim zahtevima, rekao je Pastor.

Položen kamen temeljac za izgradnju pogona farbare fabrike "Capriolo"Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor položio je danas kamen temeljac za izgradnju pogona farbare fabrike „Capriolo“, u Bačkoj Topoli, čija je osnovna delatnost proizvodnja biciklova.

Prilikom polaganja kamena temeljca, predsednik Pastor je naglasio da je „Capriolo“ firma koja ima tako značajnu tržišnu poziciju u veoma zahtevnoj oblasti, koja je veoma slična automobilskoj industriji.

Ovo je prevozno sredstvo, ali je i modni detalj. Ko uspe iz Srbije na tom tržištu da opstane i da se permanentno razvija, da razvija sopstveni biznis, mislim da dokazuje koliko je uspešan.Ja očekujem da ovom investiijom ta tržišna stabilnost bude još jača, jer sa novoizgrađenom farbarom brže i jednostavnije firma može prilagoditi trenutačnim tržinim zahtevima, rekao je Pastor.

Direktor „Capriola“ Lajoš Brinza rekao je da je vrednost ove investicije oko 50 miliona dinara, te da je završetak radova planiran u roku od devedeset dana. On je naglasio da je pogon za farbanje već nabavljen, te da će u farbari biti otvoreno novih dvadeset radnih mesta.

Firma „Capriolo" postoji od 1996. godine, zapošljava oko 150 ljudi, a proizvodni kapacitet im je 150.000 biciklova na godišnjem nivou. Trenutno proizvode 80.000 biciklova od čega se preko 50 odsto izvozi na tržište Evropske unije.

Pored predsednika Pastora i predstavnika firme „Capriolo“, polaganju kamena temeljca prisustvovali su i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Arpad Fremond, poslanik u Skupštini AP Vojvodine Šandor Egereši, predsednica Opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak i predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Robert Fazekaš. Oni su nakon polaganja temelja obišli i proizvodni pogon fabrike biciklova „Capriolo“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik