Vetropark "Čibuk" dobio dozvolu za gradnju

Bez autora
Jul 21 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je kompanija „Continental wind partners” (CWP) dobila novu dozvolu za izgradnju vetroparka "Čibuk" u Kovinu. Mihajlović je objasnila da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine izdao novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka, koja je u skladu sa preporukom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ona je podsetila na to da je to resorno ministarstvo oduzelo građevinsku dozvolu kompaniji CWP, s obzirom na to da je Pokrajinski sekretarijat nije izdao u skladu sa zakonom. Mihajlović je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je uspostavljena koordinacija između nadležnog Pokrajinskog sekretarijata i Ministarstva, i poručila da ovo ministarstvo stoji na raspolaganju svima koji imaju nedoumice u vezi sa izdavanjem dozvola.

Vetropark "Čibuk" dobio dozvolu za gradnjuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je kompanija „Continental wind partners” (CWP) dobila novu dozvolu za izgradnju vetroparka "Čibuk" u Kovinu.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine izdao novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka, koja je u skladu sa preporukom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je podsetila na to da je to resorno ministarstvo oduzelo građevinsku dozvolu kompaniji CWP, s obzirom na to da je Pokrajinski sekretarijat nije izdao u skladu sa zakonom.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je uspostavljena koordinacija između nadležnog Pokrajinskog sekretarijata i Ministarstva, i poručila da ovo ministarstvo stoji na raspolaganju svima koji imaju nedoumice u vezi sa izdavanjem dozvola.

Ministarstvo nije imalo nameru da koči ovu investiciju, čija je vrednost 300 miliona evra, već je ona usporena, s obzirom na to da je Pokrajinski sekretarijat napravio grešku, objasnila je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik