Projekti put do novih radnih mjesta

Bez autora
Jul 21 2014

Rukovodilac gradiškog Biroa za zapošljavanje Obrenka Balta kaže da su raspisana dva projekta čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta.Ona je istakla da se projekat "Zajedno do posla" odnosi na podršku zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske RS, dok drugi obuhvata podršku zapošljavanju svih nezaposlenih u privredi.

Projekti put do novih radnih mjestaRukovodilac gradiškog Biroa za zapošljavanje Obrenka Balta kaže da su raspisana dva projekta čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta.

Ona je istakla da se projekat "Zajedno do posla" odnosi na podršku zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske RS, dok drugi obuhvata podršku zapošljavanju svih nezaposlenih u privredi.

- Prvi projekat predviđa sufinansiranje samozapošljavanja djece poginulih boraca u iznosu od 8.000 maraka, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida u iznosu od 4.000 KM, a poslodavac koji zaposli osobu iz navedenih kategorija ostvaruje podsticaj do 3.000 KM - rekla je Balta.

Navodi da u okviru drugog projekta podsticaji za poslodavce koji zaposle nekoga sa evidencije nezaposlenih iznose 2.500 KM, dok su podsticaji za samozapošljavanje 3.500 KM. Prema njenim riječima, na evidenciji gradiškog Biroa trenutno je 5.615 osoba koje aktivno traže posao.

- Kroz ove projekte, koji su realizovani i tokom proteklih godina, zaposleno je 168 osoba, dok posao aktivno traži i 39 članova porodica palih boraca Vojske RS - napomenula je Balta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik