BiH među najlepšim, a najmanje posećenim zemljama sveta

Bez autora
Jul 21 2014

Za turiste koji traže nešto neobičnije, manje poznate destinacije, evo liste "neistraženih", neobičnih zemalja. Sajt News.com.au napravio je listu sedam najzanimljivijih i najlepših, ali najslabije posećenih lokacija na planeti. Na ovoj listi se na prvom mestu našla Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina - Ova balkanska zemlja nudi i kulturna, ali i prirodna bogatstva, a živopisni gradovi poput Banja Luke i Mostara, kao i brojnih planina su nešto što svakako treba da posetite, savetuje News.com.au.

BiH među najlepšim, a najmanje posećenim zemljama svetaZa turiste koji traže nešto neobičnije, manje poznate destinacije, evo liste "neistraženih", neobičnih zemalja.

Sajt News.com.au napravio je listu sedam najzanimljivijih i najlepših, ali najslabije posećenih lokacija na planeti. Na ovoj listi se na prvom mestu našla Bosna i Hercegovina.

Bosna i Hercegovina

Ova balkanska zemlja nudi i kulturna, ali i prirodna bogatstva, a živopisni gradovi poput Banja Luke i Mostara, kao i brojnih planina su nešto što svakako treba da posetite, savetuje News.com.au.

Uzbekistan

Bar kad je reč o turizmu, centralna Azija je i dalje jedna od najmanje istraženih regija sveta. Samarkand, put svile… tradicionalno putovanje kroz Aziju je čarobno iskustvo koje treba doživeti.

Papua Nova Gvineja

Ovo ostrvo se ne pojavljuje često na mapi ljubitelja putovanja, a više od polovine turista koji svrate su posetioci iz Australije. Papua Nova Gvineja nije mesto za masovni turizam, ali je prepuna turističkih atrakcija koje promovišu lokalnu kulturu.

Burundi

Ljudi se odlučuju za Istočnu Afriku uglavnom kako bi posetili Keniju ili Tanzaniju.

"Mi smo najmanje poznati", kaže Valentin Kavakure, šef marketinga u jednoj tamošnjoj tursitičkoj agenciji.

Ipak, iako je tako, ova mala zemlja nudi brojne zanimljivosti – drevna arheološka nalazišta, tropske predele, kao i jezero Tanganjika, drugo najveće jezero u Africi.

''Ovde je sve autentično'', kaže Kavakure.

Sijera Leone

Građanski rat je ovu zemlju vratio nekoliko decenijama unazad. I iako je danas situacija mirna, nju uglavnom posećuju ili biznismeni ili članovi humanitarnih organizacija. Ipak, vlasti se nadaju da će prelepim plažama i ekološki održivim turizmom ponovo privući goste iz svih delova sveta.

El Salvador

Ova centralnoamerička zemlja možda jeste mala, ali nudi oko 300 kilometara obale na Pacifiku - raj za surfere. Od 2012. do 2013. godine, broj turista iz Evrope je porastao sa 25.744 na 32.344. Jedini problem je (ne)sigurnost: El Salvador je prepun kriminala.

Kolumbija

Iako je ova južnoamerička zemlja ogromna, turisti radije posećuju Argentinu, Brazil i Peru. Ipak, Kolumbija je fascinantna zbog svoje raznovrsne istorije i turističkih atrakcija koje uključuju nacionalne parkove Tajrona i Kokuj, kao i kolonijalni grad Kartahenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik