Prosječna zarada 478 eura

Bez autora
Jul 22 2014

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je iznosila 478 eura i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vrijedila 797 eura. Prema podacima Monstata, prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, u odnosu na maj, ostala na istom nivou i činila je skoro 60 odsto minimalne potrošačke korpe. Prosječna zarada u junu u odnosu na isti mjesec prošle godine pala je 0,6 odsto, dok je u odnosu na prosječnu zaradu u prošloj godini pala 0,2 odsto. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu u odnosu na maj porasle 0,5 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,5 odsto, navodi se u izvještaju Monstata.

Prosječna zarada 478 euraProsječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je iznosila 478 eura i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vrijedila 797 eura.

Prema podacima Monstata, prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, u odnosu na maj, ostala na istom nivou i činila je skoro 60 odsto minimalne potrošačke korpe.

Prosječna zarada u junu u odnosu na isti mjesec prošle godine pala je 0,6 odsto, dok je u odnosu na prosječnu zaradu u prošloj godini pala 0,2 odsto.

''Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu u odnosu na maj porasle 0,5 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,5 odsto'', navodi se u izvještaju Monstata.

Vrijednost prosječne bruto zarade u junu iznosila je 725 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik