Izgradnja Bloka 7 znači bolji ekonomski razvoj i više radnih mjesta

Bez autora
Jul 22 2014

Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, sastao se danas s Dongom Chunfengom, ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, s kojim je, između ostalog, razgovarao o izgradnji Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli. Čast mi je što mogu ugostiti ambasadora velike sile, zemlje koja bilježi nevjerovatno brz ekonomski i tehnološki razvoj. Volio bih da imamo što više kontakata s Kinom, da se i mi priključimo razvoju koji bilježi Narodna Republika Kina u tehnološkom i industrijskom segmentu, rekao je Imamović. Kako je kazao ambasador, izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, za koji su se vodili dugogodišnji pregovori, predstavlja veoma važan projekt za obje zemlje. Izgradnja znači bolji ekonomski razvoj koji će doprinijeti stvaranju više radnih mjesta. Riječ je o kineskoj kompaniji koja je i u svojoj državi jedna od najvećih. Kroz nekoliko godina osjetit će se doprinos lokalnoj zajednici, rekao je Chunfeng.

Izgradnja Bloka 7 znači bolji ekonomski razvoj i više radnih mjestaJasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, sastao se danas s Dongom Chunfengom, ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, s kojim je, između ostalog, razgovarao o izgradnji Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli.

- Čast mi je što mogu ugostiti ambasadora velike sile, zemlje koja bilježi nevjerovatno brz ekonomski i tehnološki razvoj. Volio bih da imamo što više kontakata s Kinom, da se i mi priključimo razvoju koji bilježi Narodna Republika Kina u tehnološkom i industrijskom segmentu, rekao je Imamović.

Kako je kazao ambasador, izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, za koji su se vodili dugogodišnji pregovori, predstavlja veoma važan projekt za obje zemlje.

- Izgradnja znači bolji ekonomski razvoj koji će doprinijeti stvaranju više radnih mjesta. Riječ je o kineskoj kompaniji koja je i u svojoj državi jedna od najvećih. Kroz nekoliko godina osjetit će se doprinos lokalnoj zajednici, rekao je Chunfeng.

On je ovom prilikom najavio još jedan projekt koji će Federacija BiH raditi s Republikom Kinom.

- Nas zanima Blok koji će biti na najvišim ekološkim, evopskim pa i svjetskim standaridma sa savremenim tehnologijma. Zanima nas siguran posao za rudare Tuzle i okoline jer je ovo grad rudara. Naš najveći problem je nezaposlenost, i mi moramo ići energičnije i brže u otvaranje radnih mjesta. Zanima nas što više takvih investicija. Mene boravak ohrabruje, optimističan je bio Imamović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik