Dva nova konkursa za kredite u privredi

Bez autora
Jul 22 2014

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, najavio je otvaranje dva nova konkursa Razvojnog fonda AP Vojvodine, koja su namenjena unapređivanju privrede u našoj pokrajini. Reč je o konkursima namenjenim dodeli kratkoročnih kredita za finansiranje izvoza, i dugoročnih kredita za trajna obrtna sredstva. Mikro, mala i srednja preduzeća u Vojvodini, imaju od danas priliku da konkurišu za pogodna sredstva namenjena finansiranju izvoza njihovih proizvoda. U ovom trenutku to su najpovoljnija sredstva u ovom delu Evrope. Kamata iznosi tri odsto, ukoliko su sredstva obezbeđenja garancija, a četiri odsto ukoliko su sredstva obezbeđenja hipoteka. Posebno je važno to što je kod dugoročnih obrtnih sredstava, rok vraćanja sredstava tri godine sa grejs periodom. Ovaj period će omogućiti da se privreda pokrene i da privrednici konkurišu za sredstva u visini do 15 miliona dinara, koja će moći da iskoriste za razvoj svoje proizvodnje.

Dva nova konkursa za kredite u privrediPredsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, najavio je otvaranje dva nova konkursa Razvojnog fonda AP Vojvodine, koja su namenjena unapređivanju privrede u našoj pokrajini.

Reč je o konkursima namenjenim dodeli kratkoročnih kredita za finansiranje izvoza, i dugoročnih kredita za trajna obrtna sredstva.

Mikro, mala i srednja preduzeća u Vojvodini, imaju od danas priliku da konkurišu za pogodna sredstva namenjena finansiranju izvoza njihovih proizvoda. U ovom trenutku to su najpovoljnija sredstva u ovom delu Evrope. Kamata iznosi tri odsto, ukoliko su sredstva obezbeđenja garancija, a četiri odsto ukoliko su sredstva obezbeđenja hipoteka. Posebno je važno to što je kod dugoročnih obrtnih sredstava, rok vraćanja sredstava tri godine sa grejs periodom. Ovaj period će omogućiti da se privreda pokrene i da privrednici konkurišu za sredstva u visini do 15 miliona dinara, koja će moći da iskoriste za razvoj svoje proizvodnje. Istovremeno još jedna kreditna linija od 400 miliona dinara, koja je kratkoročna i dimenzionirana na godinu dana, omogućiće izvoznicima da budu uspešniji u plasiranju svojih proizvoda na druga tržišta, što će biti važno za poboljšanje našeg spoljnotrgovinskog bilansa, a što je važno za podsticanje njihove proizvodnje i konkurentnost u odnosu na kompanije iz drugih zemalja. Jer, svaka kompanija koja je dovoljno vitalna i koja ima energije, koja zapošljava ljude zaslužuje i šansu i podršku da svoje proizvode izveze. I što bude više izvoza, to će naša ekonomija biti uspešnija, istakao je predsednik Pajtić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik