Poreska uprava traži uvođenje stečaja u Pobjedu

Bez autora
Jul 23 2014

Poreska uprava predaće sjutra Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u preduzeću Pobjeda AD, iz razloga nemogućnosti naplate poreskih potraživanja koja država ima prema ovoj kompaniji. Visina poreskog duga Pobjeda AD, u ovom trenutku, iznosi 1.154.000 eura, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću. Kako se navodi, Poreska uprava je u prethodnom periodu u više navrata pokušavala da naplati pomenuta potraživanja, kroz mjere prinudne naplate. Iscrpivši sve druge modele, Poreska uprava je prinuđena da inicira pokretanje stečaja u Pobjedi AD u cilju naplate poreskih potraživanja, prvenstveno onih koja se odnose na poreze i doprinose za zaposlene, iz stečajne mase preduzeća.

Poreska uprava traži uvođenje stečaja u PobjeduPoreska uprava predaće sjutra Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u preduzeću Pobjeda AD, iz razloga nemogućnosti naplate poreskih potraživanja koja država ima prema ovoj kompaniji.

Visina poreskog duga Pobjeda AD, u ovom trenutku, iznosi  1.154.000 eura, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Kako se navodi, Poreska uprava je u prethodnom periodu u više navrata pokušavala da naplati pomenuta potraživanja, kroz mjere prinudne naplate. Iscrpivši sve druge modele, Poreska uprava je prinuđena da inicira pokretanje stečaja u Pobjedi AD u cilju naplate poreskih potraživanja, prvenstveno onih koja se odnose na poreze i doprinose za zaposlene, iz stečajne mase preduzeća.

Pokretanje stečaja nad preduzećem koje je u većinskom vlasništvu Države od strane Poreske uprave potvrda je poštovanja principa neselektivnosti u radu ovog organa, te dokaz da državna preduzeća nemaju, niti smiju imati, povlašćen tretman u odnosu na ostale privredne subjekte na domaćem tržištu, kaže se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik