Telenor: Prihod 15,9 miliona eura

Bez autora
Jul 23 2014

Prihodi Telenora Crna Gora u drugom kvartalu ove godine iznosili su 15,9 miliona eura, što je manje od četiri odsto na isti period 2013, ako se ne računaju promjene u cijenama interkonekcije, saopštili su iz te kompanije. Telenor je, kako su naveli, zadržao lidersku poziciju na tržištu na kraju drugog kvartala, sa ukupnim brojem korisnika od 371 hiljadom, što je pet odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Ekonomska situacija u Crnoj Gori je bila teška i u drugom kvartalu 2014. godine, dok je tržište telekomunikacija obilježilo ranije započeto snižavanje cijena domaće interkonekcije. Turistička sezona, koja ima značajan uticaj na ekonomsku situaciju i tržište u globalu, počela je u ovom kvartalu i to vrlo nepredvidivo pa će se pravi rezultati vidjeti tek u trećem kvartalu, rekao je Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.

Telenor: Prihod 15,9 miliona euraPrihodi Telenora Crna Gora u drugom kvartalu ove godine iznosili su 15,9 miliona eura, što je manje od četiri odsto na isti period 2013, ako se ne računaju promjene u cijenama interkonekcije, saopštili su iz te kompanije.

Telenor je, kako su naveli, zadržao lidersku poziciju na tržištu na kraju drugog kvartala, sa  ukupnim brojem korisnika od 371 hiljadom, što je pet odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

‘’Ekonomska situacija u Crnoj Gori je bila teška i u drugom kvartalu 2014. godine, dok je tržište telekomunikacija obilježilo ranije započeto snižavanje cijena domaće interkonekcije. Turistička sezona, koja ima značajan uticaj na ekonomsku situaciju i tržište u globalu, počela je u ovom kvartalu i to vrlo nepredvidivo pa će se pravi rezultati vidjeti tek u trećem kvartalu'', rekao je Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.

Jaka konkurencija na tržištu je, kažu iz kompanije, i dalje prisutna, dok se korisnici sve više okreću pametnim telefonima i novim servisima.

“Zauzvrat, Telenor je i dalje fokusiran na potrebe svojih korisnika, zadržavajući lidersku poziciju uz solidnu profitabilnost. Značajno investiranje je nastavljeno kroz projekat redizajniranja naših prodavnica u 13 crnogorskih gradova i širenje prisutnosti, a kompletan projekat će biti gotov tokom trećeg kvartala ove godine”, kazali su oni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik