Stopa nezaposlenosti za lipanj pala na 18,3 posto

Bez autora
Jul 23 2014

U lipnju je u Hrvatskoj stopa registrirane nezaposlenosti pala na 18,3 posto, što je njena najniža razina od rujna 2012. godine, pokazuju danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj od 18,3 posto za 1,3 postotna boda je manja nego za mjesec prije budući je za svibanj iznosila 19,6 posto. Na godišnjoj razini pak, u odnosu na lipanj prošle godine, stopa nezaposlenosti za isti ovogodišnji mjesec manja je za 0,3 postotnih bodova. Lipanj je četvrti mjesec zaredom kako pada stopa registrirane nezaposlenosti na mjesečnoj razini, što se zahvaljuje i sezonskom zapošljavanju, ponajviše u turističkom sektoru.

Stopa nezaposlenosti za lipanj pala na 18,3 postoU lipnju je u Hrvatskoj stopa registrirane nezaposlenosti pala na 18,3 posto, što je njena najniža razina od rujna 2012. godine, pokazuju danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj od 18,3 posto za 1,3 postotna boda je manja nego za mjesec prije budući je za svibanj iznosila 19,6 posto.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na lipanj prošle godine, stopa nezaposlenosti za isti ovogodišnji mjesec manja je za 0,3 postotnih bodova.

Lipanj je četvrti mjesec zaredom kako pada stopa registrirane nezaposlenosti na mjesečnoj razini, što se zahvaljuje i sezonskom zapošljavanju, ponajviše u turističkom sektoru.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem lipnja bilo je evidentirano 304.925 nezaposlenih osoba, što je za 6,9 posto, ili 22.583 osoba manje nego mjesec dana prije. U usporedbi, pak, sa lipnjem prošle godine, broj nezaposlenih bio je manji za 4,1 posto ili 13.185 osoba.

Prema dnevnim podacima koje objavljuje HZZ-a, trenutačan broj nezaposlenih iznosi 298.574, a objavljeno je 5.003 slobodnih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik