Hrvatska top destinacija za poticajna poslovna putovanja

Bez autora
Jul 23 2014

Najvažnija svjetska udruga za insentiv ili poticajna poslovna putovanja SITE preporučila je Hrvatsku kao jednu od top destinacija u svijetu za tu vrstu putovanja s obzirom na prirodne ljepote, kulturno-povijesno naslijeđe te postojeću infrastrukturu na obali i unutrašnjosti. Takvu preporuku SITE-a za Hrvatsku, kako prenosi portal PoslovniTurizam, iznio je predsjednik tog udruženja Paul Miller na nedavno održanom World Meeting Forumu u Meksiku kada je predstavio i glavne trendove u tom segmentu poslovnih putovanja te najbolje insentiv destinacije svijeta. Uz Hrvatsku na SITE-ovoj top listi novih i zanimljivih insentiv destinacija su još Panama, Vijetnam, Mađarska (Budimpešta), Gvatemala, Indija, Peru, Brazil, Island i Dominikanska Republika. Sve te zemlje imaju 'ono nešto' potrebno za insentiv programe, poput primjerice dobrih hotela s četiri i pet zvjezdica, razvijen zračni prijevoz, zanimljive kulturne programe, dobre vremenske prilike i iskusne destinacijske menadžment kompanije (DMC) koje će promovirati destinaciju te pružiti usluge prijevoza, organizacije izleta i razgledavanja.

Hrvatska top destinacija za poticajna poslovna putovanjaNajvažnija svjetska udruga za insentiv ili poticajna poslovna putovanja SITE preporučila je Hrvatsku kao jednu od top destinacija u svijetu za tu vrstu putovanja s obzirom na prirodne ljepote, kulturno-povijesno naslijeđe te postojeću infrastrukturu na obali i unutrašnjosti.

Takvu preporuku SITE-a za Hrvatsku, kako prenosi portal PoslovniTurizam, iznio je predsjednik tog udruženja Paul Miller na nedavno održanom World Meeting Forumu u Meksiku kada je predstavio i glavne trendove u tom segmentu poslovnih putovanja te najbolje insentiv destinacije svijeta.

Uz Hrvatsku na SITE-ovoj top listi novih i zanimljivih insentiv destinacija su još Panama, Vijetnam, Mađarska (Budimpešta), Gvatemala, Indija, Peru, Brazil, Island i Dominikanska Republika.

Sve te zemlje imaju 'ono nešto' potrebno za insentiv programe, poput primjerice dobrih hotela s četiri i pet zvjezdica, razvijen zračni prijevoz, zanimljive kulturne programe, dobre vremenske prilike i iskusne destinacijske menadžment kompanije (DMC) koje će promovirati destinaciju te pružiti usluge prijevoza, organizacije izleta i razgledavanja.

Jednako važno je da zemlje u kojoj se organiziraju insentivi budu prepoznate i kao one koje kontinuirano ulažu u turizam, da su politički i ekonomski stabilne te da nude veću vrijednost za novac.

Za Hrvatsku iz SITE-a ističu da ima sve to, pogotovo u obalnim destinacijama poput Dubrovnika, Splita, Zadra i ostalih.

Insentiv ili poticajna/motivacijska putovanja odnose se na programe kojima tvrtke nagrađuju svoje zaposlenike za ostvarenu prodaju i dobro obavljen posao, ali i na programe kojima tvrtke promoviraju svoje poslovanje poput nagradnih besplatnih ili putovanja s popustom za vjerne kupce, korisnike, partnere i slično.

Za razliku od drugih područja u poslovnom turizmu, insentivi prije svega uključuju zabavu i odmor te predstavljaju jedan od brže rastućih segmenata u poslovnom turizmu.

Udruženje SITE (Society of Incentive and Travel Executives) osnovano je 1973., sjedište mu je u Chicago, a danas ima oko dvije tisuća članova, tvrtki i specijalista koji se bave insentivima iz 90 zemalja svijeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik