Saradnja sa Francuskom u oblasti javno-privatnog partnerstva

Bez autora
Jul 23 2014

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije postigla dogovor o saradnji sa Agencijom za tehničku saradnju Francuske na planu unapređenja javno-privatnog partnerstva i koncesija. U saopštenju se navodi da je predsednik Komisije Dragan Stevanović tokom sastanka podsetio na to da Francuska ima 200 godina dugo iskustvo u toj oblasti, koje je, kako je ocenio, veoma značajno za našu zemlju. Stevanović je ukazao na neophodnost tehničke podrške, ali i svakog drugog vida pomoći, uz napomenu da se sa kolegama iz Francuske nastavlja saradnja u cilju jačanja modela javno-privatnog partnerstva u Srbiji. Šef za javne nabavke i javno-privatno partnerstvo u Agenciji za tehničku saradnju Francuske Žan-Filip Nadal rekao je da su sagledane potrebe Srbije u oblasti javno-privatnog partnerstva, kao i mogućnosti za jačanje kapaciteta i stručne podrške.

Saradnja sa Francuskom u oblasti javno-privatnog partnerstvaMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije postigla dogovor o saradnji sa Agencijom za tehničku saradnju Francuske na planu unapređenja javno-privatnog partnerstva i koncesija.

U saopštenju se navodi da je predsednik Komisije Dragan Stevanović tokom sastanka podsetio na to da Francuska ima 200 godina dugo iskustvo u toj oblasti, koje je, kako je ocenio, veoma značajno za našu zemlju.

Stevanović je ukazao na neophodnost tehničke podrške, ali i svakog drugog vida pomoći, uz napomenu da se sa kolegama iz Francuske nastavlja saradnja u cilju jačanja modela javno-privatnog partnerstva u Srbiji.

Šef za javne nabavke i javno-privatno partnerstvo u Agenciji za tehničku saradnju Francuske Žan-Filip Nadal rekao je da su sagledane potrebe Srbije u oblasti javno-privatnog partnerstva, kao i mogućnosti za jačanje kapaciteta i stručne podrške.

Nadal je naveo da je sastanak sa kolegama iz Srbije usledio nakon nedavnog susreta premijera dveju zemalja Manuela Valsa i Aleksandra Vučića.

Pored članova Komisije za javno-privatno partnerstvo, sinoćnom sastanku su prisustvovali i ekonomski savetnik Ambasade Francuske Lui-Šarl Grandžuan i ekonomski ataše Lui-Šarl Arive, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik