Unapređenje saradnje BiH i Srbije u oblasti telekomunikacija

Bez autora
Jul 23 2014

Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji u oblasti telekomunikacija. Memorandumom će se unaprijediti suradnja u ovoj oblasti s naglaskom na zakonodavni okvir za razvoj širokopojasnih mreža i tehnologije i procesa prelaska s analogne na digitalno emitiranje zemaljskog televizijskog programa te upravljanja radiofrekvencijskim spektrom. Istodobno će biti intenziviran razvoj novih tehnologija u oblasti telekomunikacija, zajedničku suradnju u međunarodnim organizacijama, kao i zajedničke istraživačke projekte, a privremeno će se primjenjivati od dana potpisivanja. Ministarstvo komunkacija i prometa dostavit će Prijedlog memoranduma zajedno s prihvaćenim izvješćem o aktivnostima za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Damir Hadžić, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Unapređenje saradnje BiH i Srbije u oblasti telekomunikacijaVijeće ministara BiH utvrdilo je danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji u oblasti telekomunikacija.

Memorandumom će se unaprijediti suradnja u ovoj oblasti s naglaskom na zakonodavni okvir za razvoj širokopojasnih mreža i tehnologije i procesa prelaska s analogne na digitalno emitiranje zemaljskog televizijskog programa te upravljanja radiofrekvencijskim spektrom. Istodobno će biti intenziviran razvoj novih tehnologija u oblasti telekomunikacija, zajedničku suradnju u međunarodnim organizacijama, kao i zajedničke istraživačke projekte, a privremeno će se primjenjivati od dana potpisivanja.

Ministarstvo komunkacija i prometa dostavit će Prijedlog memoranduma zajedno s prihvaćenim izvješćem o aktivnostima za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Damir Hadžić, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik