Turska odobrila uvoz 15 hiljada tona govedine iz BiH

Bez autora
Jul 23 2014

Odlukom Vijeća ministara Turske danas je odobren uvoz govodine iz Bosne i Hercegovine. Količina govedine koju će Bosna i Hercegovina moći izvesti u ovu zemlju ograničena je na 15 hiljada tona. Ova informacija jutros je objavljena u Službenim novinama Vijeća ministara Turske. U okviru podrške za BiH koja je u maju pogođena nezapamćenim poplavama i klizištima Vijeće ministara je odluku o odobravanju uvoza 15 hiljada tona govedine iz BiH predalo direkciji Zavoda za meso i mlijeko Republike Turske. U kontekstu pomoći BiH uvoz govedine Turska je oslobodila carine, odnosno primjenjivat će se nulta stopa. Tako se svježe, ohlađeno i smrznuto goveđe meso proizvođača iz Bosne i Hercegovine u Turskoj se uopće neće cariniti. Ova odluka će važiti do kraja godine. Ministarstvo ekonomije Turske dodjelit će specijalne license za uvoz, koje se neće moći prenositi trećim licima.

Turska odobrila uvoz 15 hiljada tona govedine iz BiHOdlukom Vijeća ministara Turske danas je odobren uvoz govodine iz Bosne i Hercegovine. Količina govedine koju će Bosna i Hercegovina moći izvesti u ovu zemlju ograničena je na 15 hiljada tona, javlja Anadolu Agency.

Ova informacija jutros je objavljena u Službenim novinama Vijeća ministara Turske. U okviru podrške za BiH koja je u maju pogođena nezapamćenim poplavama i klizištima Vijeće ministara je odluku o odobravanju uvoza 15 hiljada tona govedine iz BiH predalo direkciji Zavoda za meso i mlijeko Republike Turske.

U kontekstu pomoći BiH uvoz govedine Turska je oslobodila carine, odnosno primjenjivat će se nulta stopa. Tako se svježe, ohlađeno i smrznuto goveđe meso proizvođača iz Bosne i Hercegovine u Turskoj se uopće neće cariniti.

Ova odluka će važiti do kraja godine. Ministarstvo ekonomije Turske dodjelit će specijalne license za uvoz, koje se neće moći prenositi trećim licima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik