Obezbediti uslove za letove sa aerodroma u Nišu

Bez autora
Jul 24 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Niša i Kanjiže o realizaciji infrastrukturnih i ostalih projekata, kao i o problemima sa kojima se suočavaju ove lokalne samouprave. U razgovoru sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem posebna pažnja posvećena je ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“. Predstavnici Niša su istakli da postoji interesovanje pojedinih inostranih "lowcost" kompanija za uvođenje redovnih komercijalnih letova sa ovog aerodroma, a kao problem su naveli nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova. Mihajlović je zadužila svoje saradnike da, u saradnji sa Aerodromom „Nikola Tesla“, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), pronađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju.

Obezbediti uslove za letove sa aerodroma u NišuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Niša i Kanjiže o realizaciji infrastrukturnih i ostalih projekata, kao i o problemima sa kojima se suočavaju ove lokalne samouprave.

U razgovoru sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem posebna pažnja posvećena je ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“.

Predstavnici Niša su istakli da postoji interesovanje pojedinih inostranih "lowcost" kompanija za uvođenje redovnih komercijalnih letova sa ovog aerodroma, a kao problem su naveli nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova.

Mihajlović je zadužila svoje saradnike da, u saradnji sa Aerodromom „Nikola Tesla“, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), pronađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju.

Ona je od rukovodstva grada Niša zatražila da što pre dostavi kompletirane zahteve za proglašenje javnog interesa za eksproprijaciju preostalih parcela kako bi se obezbedili infrastrukturni uslovi neophodni za izgradnju fabrike „Johnson Electric“ u ovom gradu.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o nasleđenom problemu u vezi sa izgradnjom socijalnih stanova za porodice čije su kuće stradale usled klizišta, kao i o elektrifikaciji pruge kroz grad Niš.

U razgovoru sa predsednikom opštine Kanjiža Mihaljem Bimbom i njegovim saradnicima bilo je reči o održavanju i revitalizaciji putne mreže u toj lokalnoj samoupravi.

Predstavnici Ministarstva istakli su da se očekuje da će u narednom periodu državni putevi drugog reda biti vraćeni u nadležnost JP„Putevi Srbije“, što će omogućiti značajniji uticaj Ministarstva na bolje održavanje ovih saobraćajnica ubuduće.

Kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže, predstavnicima Kanjiže je sugerisano da konkurišu za sredstva iz IPA fondova i Nemačke razvojne banke (KfW).

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju bezbednosti na pružnim prelazima na pruzi Kanjiža–Horgoš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik