Air Serbia proširuje codeshare sporazum sa Etihad Airways-om

Bez autora
Jul 24 2014

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, najavila je danas proširenje svog codeshare partnerstva sa akcionarskim partnerom Etihad Airways-om, nacionalnom aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje uključuje dva dnevna leta na liniji između Beograda i Kolomba u Šri Lanci, preko Abu Dabija. Prema sporazumu, koji stupa na snagu 30. jula 2014. godine, Air Serbia će staviti svoj JU kod na dva dnevna leta Etihad Airways-a između Abu Dabija i Kolomba. Etihad Airways i Air Serbia već imaju codeshare sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, nudeći zajedno dva dnevna leta između ova dva grada. Pored Abu Dabija, ovaj codeshare sporazum trenutno pokriva još šest popularnih destinacija iz mreže Etihad Airways-a: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt i Sejšele.

Air Serbia proširuje codeshare sporazum sa Etihad Airways-omAir Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, najavila je danas proširenje svog codeshare partnerstva sa akcionarskim partnerom Etihad Airways-om, nacionalnom aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje uključuje dva dnevna leta na liniji između Beograda i Kolomba u Šri Lanci, preko Abu Dabija.

Prema sporazumu, koji stupa na snagu 30. jula 2014. godine, Air Serbia će staviti svoj JU kod na dva dnevna leta Etihad Airways-a između Abu Dabija i Kolomba.

Etihad Airways i Air Serbia već imaju codeshare sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, nudeći zajedno dva dnevna leta između ova dva grada.

Pored Abu Dabija, ovaj codeshare sporazum trenutno pokriva još šest popularnih destinacija iz mreže Etihad Airways-a: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt i Sejšele.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, izjavio je: "Sa zadovoljstvom proširujemo naš codeshare sporazum sa Etihad Airways-om, zahvaljujući kome sada možemo da ponudimo putnicima premijum usluge i izuzetno laku povezanost između Srbije i Šri Lanke preko Abu Dabija."

"Poboljšanje povezanosti i povećanje mogućnosti za izbor našim putnicima podržava našu strategiju izgradnje vodeće aviokompanije u regionu sa širokom mrežom atraktivnih destinacija."

Ova codeshare linija će olakšati putovanja između Šri Lanke i Srbije, u potpunom skladu sa Sporazumom o aviouslugama koji su Šri Lanka i Republika Srbija potpisale 10. juna 2014.

Šri Lanka, koja je ranije smatrana izgubljenim rajem, prepuna je prelepih pejzaža, visokih planina, gustih šuma i divljih vodopada, dok se njene zlatne plaže mogu pohvaliti svojim pejzažima kao sa razglednica.

Kolombo, sa oko 650.000 stanovnika, najveći je grad i komercijalni centar Šri Lanke. Ovaj grad je sedište većine korporacija, restorana i zabavnih sadržaja ove države, kao i čuvenih znamenitosti kao što su šetalište Galle Face Green, Viharamahadevi park i Nacionalni muzej.

Letove na liniji Air Serbia-e Beograd - Abu Dabi obavlja Erbas A320 sa dve klase, konfigurisan tako da prima 155 putnika, sa 8 sedišta u biznis klasi i 147 sedišta u ekonomskoj klasi. U skladu sa novim bojama aviokompanije i modernim avionom, usluga tokom leta je takođe osvežena novim izborom hrane, uslugom pića tokom leta i poboljšanom ponudom zabavnog sadržaja, što pruža veću mogućnost izbora za putnike koji lete Air Serbia-om.

Etihad Airways je ponovo uveo letove za Kolombo u januaru 2010. i trenutno obavlja dva leta dnevno između Abu Dabija i prestonice Šri Lanke avionom Erbas A320 sa dve klase.

Karte za nove codeshare letove mogu se kupiti pozivom na broj call centra Air Serbia-e, 0800 11 528 (besplatni pozivi sa fiksnih i mobilnih telefona u Srbiji), +381 11 311 21 23 za pozive iz inostranstva, putem zvaničnog sajta Air Serbia-e www.airserbia.com, dolaskom u neku od filijala Air Serbia-e ili kod ovlašćenih turističkih agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik