Zlatni BAM za najveći prinos na aktivu

Bez autora
Jul 24 2014

U izboru finansijsko-poslovnog magazina "Banke i biznis u BiH", UniCredit Bank Banjaluka dobila je nagradu "Zlatni BAM", kao najuspješnija banka u kategoriji najvećeg prinosa na aktivu (ROA) u 2013. godini, u procentu od 1,78. Predstavnicima UniCredit Bank Banjaluka ovo priznanje uručeno je na svečanoj manifestaciji koja je upriličena u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu. Dalibor Ćubela, direktor UniCredit Bank Banjaluka, povodom uručenja priznanja istakao je da nagrada u ovoj kategoriji daje signal da je optimiziran prinos na veličinu aktive. Ono što kontinuirano radimo kako ovo ne bi bio kratkoročan pokazatelj je da zadržimo ili poboljšamo kvalitet aktive, što ukazuje na dugoročnu održivost i ozbiljnost naše banke. UniCredit je globalno prepoznatljiv brend, te nam dugogodišnja pripadnost ovoj grupi uveliko olakšava poslovanje, posebno u dostupnosti izvora sredstava, transfera najboljih praksi i stabilnosti banke, rekao je on.

Zlatni BAM za najveći prinos na aktivuU izboru finansijsko-poslovnog magazina "Banke i biznis u BiH", UniCredit Bank Banjaluka dobila je nagradu "Zlatni BAM", kao najuspješnija banka u kategoriji najvećeg prinosa na aktivu (ROA) u 2013. godini, u procentu od 1,78.

Predstavnicima UniCredit Bank Banjaluka ovo priznanje uručeno je na svečanoj manifestaciji koja je upriličena u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

Dalibor Ćubela, direktor UniCredit Bank Banjaluka, povodom uručenja priznanja istakao je da nagrada u ovoj kategoriji daje signal da je optimiziran prinos na veličinu aktive.

"Ono što kontinuirano radimo kako ovo ne bi bio kratkoročan pokazatelj je da zadržimo ili poboljšamo kvalitet aktive, što ukazuje na dugoročnu održivost i ozbiljnost naše banke. UniCredit je globalno prepoznatljiv brend, te nam dugogodišnja pripadnost ovoj grupi uveliko olakšava poslovanje, posebno u dostupnosti izvora sredstava, transfera najboljih praksi i stabilnosti banke", rekao je on. Istovremeno, kada su i drugi parametri kvaliteta profitabilnosti u pitanju, sestrinska banka UniCredit Bank Mostar takođe je dobitnik dva "Zlatna BAM-a", za najveći prinos na dionički kapital (ROE) i najveći ukupni kapital.

"Zlatni BAM" se dodjeljuje tradicionalno, već 12. godinu zaredom prema ustaljenim kriterijumima na osnovu ključnih finansijskih pokazatelja objavljenih u revizorskim izvještajima banaka za proteklu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik