Traže se investitori za sanaciju i reorganizaciju Granita

Bez autora
Jul 24 2014

Stečajni upravnik društva Granit d.d. Jablanica pozvao je zainteresovane investitore za učešće u postupku sanacije i reorganzacije ovog preduzeća. Od zainteresiranih subjekata očekuje se da pošalju pismu namjere u kojem će iskazati zainteresiranost za reorganizaciju i nastavak poslovanja preduzeća, spremnost da učestvuju u procesu njegove sanacije i reorganizacije, kao i da vlastitim učešćem participiraju u provođenju stečajnog plana. Nakon prikupljanja ponuda, sa zainteresiranim ponuđačima će biti obavljen razgovor kako bi se zajednički dogovorio model sanacije i reorganizacije preduzeća. Rok za dostavu pisma namjere je 60 dana. Stečajni postupak u Granitu otvoren je 27.01.2010. godine, a nekolko mjeseci kasnije raskinut je ugovor o privatizaciji.

Traže se investitori za sanaciju i reorganizaciju GranitaStečajni upravnik društva Granit d.d. Jablanica pozvao je zainteresovane investitore za učešće u postupku sanacije i reorganzacije ovog preduzeća.

Od zainteresiranih subjekata očekuje se da pošalju pismu namjere u kojem će iskazati zainteresiranost za reorganizaciju i nastavak poslovanja preduzeća, spremnost da učestvuju u procesu njegove sanacije i reorganizacije, kao i da vlastitim učešćem participiraju u provođenju stečajnog plana.

Nakon prikupljanja ponuda, sa zainteresiranim ponuđačima će biti obavljen razgovor kako bi se zajednički dogovorio model sanacije i reorganizacije preduzeća.

Rok za dostavu pisma namjere je 60 dana.

Stečajni postupak u Granitu otvoren je 27.01.2010. godine, a nekolko mjeseci kasnije raskinut je ugovor o privatizaciji.

Preduzeće posjeduje važeću dozvolu za eksploataciju kamena za period od narednih 25 godina, a zaključivanje ugovora o koncesiji je sastavni dio stečajnog plana. Nakon otvaranja stečajnog postupka, proizvodni proces u je uspješno pokrenut, preduzeće normalno posluje, uredno izmiruje sve obaveze, a trenutno upošljava 215 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik