NLB u restrukturiranje poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori

Bez autora
Jul 27 2014

Nadzorni odbor Nove ljubljanske banke sinoć je razmatrao plan restrukturiranja poslovanja NLB Banke Beograd i NLB Montenegrobanke iz Podgorice. Nadzornici su poduprli Upravu pod vodstvom Janka Medje u nastavku cjelovite preobrazbe banke i potrebnim promjenama - kako na organizacijsko-procesnom tako i na poslovnom području te posebno jačanja integriteta i obnovi vrijednosti i organizacijske kulture. Vođenje NLB banke Beograd- najveće gubitašice NLB-a na Balkanu - još je u svibnju preuzeo Branko Greganovič. Od šest banaka koliko ih NLB ima u svom vlasništvu na Balkanu - u gubitku su upravo srbijanska i crnogorska podružnica. Srbijanska ima aktivu od samo 342 milijuna eura i drži 1,5 posto tržišta u Srbiji, a prošle je godine iskazala gubitak od 89 milijuna eura. NLB Montenegrobanka u posljednje je dvije godine izgubila 28 milijuna eura, a ukupno raspolaže s 43 milijuna eura kapitala.

NLB u restrukturiranje poslovanja u Srbiji i Crnoj GoriNadzorni odbor Nove ljubljanske banke sinoć je razmatrao plan restrukturiranja poslovanja NLB Banke Beograd i NLB Montenegrobanke iz Podgorice.

Nadzornici su poduprli Upravu pod vodstvom Janka Medje u nastavku cjelovite preobrazbe banke i potrebnim promjenama - kako na organizacijsko-procesnom tako i na poslovnom području te posebno jačanja integriteta i obnovi vrijednosti i organizacijske kulture.

Vođenje NLB banke Beograd- najveće gubitašice NLB-a na Balkanu - još je u svibnju preuzeo Branko Greganovič.

Od šest banaka koliko ih NLB ima u svom vlasništvu na Balkanu - u gubitku su upravo srbijanska i crnogorska podružnica. Srbijanska ima aktivu od samo 342 milijuna eura i drži 1,5 posto tržišta u Srbiji, a prošle je godine iskazala gubitak od 89 milijuna eura. NLB Montenegrobanka u posljednje je dvije godine izgubila 28 milijuna eura, a ukupno raspolaže s 43 milijuna eura kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik