Primorsko goranska županija sufinancira turističke projekte s 1,12 milijuna kuna

Bez autora
Jul 27 2014

Ugovori o sufinanciranju turističkih projekata i aktivnosti na području Primorsko-goranske županije potpisani su danas u Rijeci, a ukupna im je vrijednost 1,12 milijuna kuna od kojih je gotovo 50 posto namijenjeno Gorskom kotaru. Na natječaj za sufinanciranje su pristigla 82 zahtjeva od kojih je povjerenstvo odabralo 30 te će se za njih izdvojiti novci iz proračuna Primorsko-goranske županije. Ugovore su potpisali zamjenik župana Marko Boras Mandić i predstavnici lokalnih turističkih zajednica, općina i gradova i neprofitnih udruga. Mandić je istaknuo važnost djelovanja turističkih zajednica na obogaćivanju turističke ponude i konkurentnosti turističkog proizvoda. Dio sufinanciranih projekata odnosi se na nadogradnju prirodnih ljepota, a dio na zaštitu kulturne baštine, naveo je.

Primorsko goranska županija sufinancira turističke projekte s 1,12 milijuna kunaUgovori o sufinanciranju turističkih projekata i aktivnosti na području Primorsko-goranske županije potpisani su danas u Rijeci, a ukupna im je vrijednost 1,12 milijuna kuna od kojih je gotovo 50 posto namijenjeno Gorskom kotaru.

Na natječaj za sufinanciranje su pristigla 82 zahtjeva od kojih je povjerenstvo odabralo 30 te će se za njih izdvojiti novci iz proračuna Primorsko-goranske županije.

Ugovore su potpisali zamjenik župana Marko Boras Mandić i predstavnici lokalnih turističkih zajednica, općina i gradova i neprofitnih udruga.

Mandić je istaknuo važnost djelovanja turističkih zajednica na obogaćivanju turističke ponude i konkurentnosti turističkog proizvoda. Dio sufinanciranih projekata odnosi se na nadogradnju prirodnih ljepota, a dio na zaštitu kulturne baštine, naveo je.

Najmanji iznos koji se dodjeljuje je 6000 kuna, a najveći su za izgradnju zavičajne kuće zvončara u Viškovu (160.0000 kuna), uređenje obalne šetnice Križice-Skala u Cresu te za uređenje adrenalinskog parka Tršće (po 100.000 kuna), uređenje intepretacijskog centra Trebišće-Perun iznad Mošćeničke Drage (93.697 kuna) i rekonstrukciju rasvjete u spilji Vrelo kod Lokava (80.000 kuna).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik