Kompanija "Remus" vrši obuku i novo zapošljavanje

Bez autora
Jul 27 2014

U Sanskom Mostu potpisan je ugovor o početku realizacije projekta prekvalifikacije i dokvalifikacije 30 radnika u metaloprerađivačkom sektoru, čija vrijednost iznosi 60.000 KM. Radi se o projektu kojeg zajednički, u jednakim omjerima, financiraju Razvojna agencija Ujedinjenih nacija (UNDP), Općina Sanski Most i kompanija „Remus“. Predviđeno je obučavanje 10 novih radnika ove firme, kao i 20 osoba sa spiska ovdašnjeg Biroa za zapošljavanje, kazao je direktor „Remusa“ Ahmet Hadžišehić. Dodao je da će 10 nezaposlenih polaznika, koji pokažu najbolje rezultate, nakon obuke dobiti posao u toj firmi.

Kompanija "Remus" vrši obuku i novo zapošljavanjeU Sanskom Mostu potpisan je ugovor o početku realizacije projekta prekvalifikacije i dokvalifikacije 30 radnika u metaloprerađivačkom sektoru, čija vrijednost iznosi 60.000 KM.

Radi se o projektu kojeg zajednički, u jednakim omjerima, financiraju Razvojna agencija Ujedinjenih nacija (UNDP), Općina Sanski Most i kompanija „Remus“.

- Predviđeno je obučavanje 10 novih radnika ove firme, kao i 20 osoba sa spiska ovdašnjeg Biroa za zapošljavanje - kazao je direktor „Remusa“ Ahmet Hadžišehić.

Dodao je da će 10 nezaposlenih polaznika, koji pokažu najbolje rezultate, nakon obuke dobiti posao u toj firmi.

Načelnik Općine Sanski Most Mustafa Avdagić izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta, istakavši kako je otvaranje svakog novog radnog mjesta izuzetno značajno za lokalnu zajednicu.

U proizvodni pogon austrijske firme „Remus“ u Sanskom Mostu, inače jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača auspuha za automobile, do sada je uloženo 1,5 miliona eura, te zaposleno 50 radnika.

Planirana je ukupna investicija u iznosu od 5,3 miliona maraka i zapošljavanje ukupno 300 radnika, u naredne dvije godine.

Više od 90 posto svoje proizvodnje firma izvozi u 60 zemalja svijeta, a kompletna proizvodnja iz Sanskog Mosta namijenjena je upravo izvozu.

Prije dvije godine firma „Remus“ privatizirala je sansko preduzeće „Enkom“, koje se bavilo proizvodnjom plastične stolarije, te su svi poslovni objekti u međuvremenu prilagođeni novom modelu proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik