Vlada usvojila predloge zakona o privatizaciji i o stečaju

Bez autora
Jul 27 2014

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privatizaciji, čiji je cilj da ubrza privatizaciju i stvori uslove za ekonomski razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti.Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju, kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Vlada usvojila predloge zakona o privatizaciji i o stečajuVlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privatizaciji, čiji je cilj da ubrza privatizaciju i stvori uslove za ekonomski razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju, kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Vlada je usvojila i tri medijska zakona – Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Navedeni zakoni upućeni su Skupštini Republike Srbije na raspravu po hitnom postupku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik