Sava Re se kupnjom vlastitih dionica brani od Adrisa

Bez autora
Jul 28 2014

Sava Re posljednjih dana intenzivnije kupuje vlastite dionice što bi moglo značiti da priprema obranu od mogućeg preuzimanja Adris Grupe odnosno Croatia osiguranja. Kompanija je na Ljubljanskoj borzi kupila vlastite dionice u vrijednosti od 14.500 eura. Ukupan broj vlastitih dionica sada iznosi 347.683, što je nešto više od 2 posto ukupnog udjela. Iako ove kupnje nisu spektakularne, analitičari misle da bi to mogla biti obrana od neželjenog preuzimanja Adrisa. Poznato je da Adris Grupa ne skriva interes da, nakon preuzimanja Croatia osiuguranja, dodatno proširi svoj utjecaj na regionalnom osiguravateljnom tržištu. Croatia osiguranje odnosno Adris imaju oko 15 posto udjela u Savi Re iako to iz knjige dioničara nije vidljivo (dionice su očito kupljene preko skrbničkih računa).

Sava Re se kupnjom vlastitih dionica brani od AdrisaSava Re posljednjih dana intenzivnije kupuje vlastite dionice što bi moglo značiti da priprema obranu od mogućeg preuzimanja Adris Grupe odnosno Croatia osiguranja.

Kompanija je na Ljubljanskoj borzi kupila vlastite dionice u vrijednosti od 14.500 eura. Ukupan broj vlastitih dionica sada iznosi 347.683, što je nešto više od 2 posto ukupnog udjela. Iako ove kupnje nisu spektakularne, analitičari misle da bi to mogla biti obrana od neželjenog preuzimanja Adrisa.

Poznato je da Adris Grupa ne skriva interes da, nakon preuzimanja Croatia osiuguranja, dodatno proširi svoj utjecaj na regionalnom osiguravateljnom tržištu. Croatia osiguranje odnosno Adris imaju oko 15 posto udjela u Savi Re iako to iz knjige dioničara nije vidljivo (dionice su očito kupljene preko skrbničkih računa).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik