Imovinu Probanke kupili Sberbank i Hranilnica Lon

Bez autora
Jul 28 2014

Imovinu Probanke, koja je od rujna prošle godine u postupku nadzirane likvidacije, podijelit će Sberbank i Hranilnica Lon, koji su ponudili 48,6 milijuna eura. Sberbank je tako preuzeo kreditna potraživanja prema građanstvu, a Hranilnica Lon poslovnicu u Slovenj Gradecu i agenciju na Ravnama na Koroškem, te kreditna potraživanja i transakcijske račune upravnika zgrada sa više stanova. Probanka u listopadu namjerava prestati vođenje većine transakcijskih računa, zato su se sa Sberbankom i Hranilnicom Lon dogovorili za brz i jednostavni nastavak poslovanja sa strankama. Probanka je prošle godine ostvarila 266 milijuna eura gubitka, a postupak likvidacije trebao bi završiti do kraja 2016. godine.

Imovinu Probanke kupili Sberbank i Hranilnica LonImovinu Probanke, koja je od rujna prošle godine u postupku nadzirane likvidacije, podijelit će Sberbank i Hranilnica Lon, koji su ponudili 48,6 milijuna eura.

Sberbank je tako preuzeo kreditna potraživanja prema građanstvu, a Hranilnica Lon poslovnicu u Slovenj Gradecu i agenciju na Ravnama na Koroškem, te kreditna potraživanja i transakcijske račune upravnika zgrada sa više stanova.

Probanka u listopadu namjerava prestati vođenje većine transakcijskih računa, zato su se sa Sberbankom i Hranilnicom Lon dogovorili za brz i jednostavni nastavak poslovanja sa strankama. Probanka je prošle godine ostvarila 266 milijuna eura gubitka, a postupak likvidacije trebao bi završiti do kraja 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik