Ulaganja u Aerodrom "Konstatin Veliki" u Nišu do 5 miliona evra

Bez autora
Jul 28 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije pomoći Aerodromu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija, kao i da u taj aerodrom ukupno treba uložiti u opremanje između tri i pet miliona evra. Mihajlović je uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu, gde će biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, obišla niški aerodrom i tom prilikom izjavila da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi ona trebalo da stigne ove jeseni na aerodrom. Ona je navela da se to radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije i da aerodrom u Nišu mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima. Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih aviokompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a u 2016. godini da dostigne 100.000 putnika, istakla je Mihajlović.

Ulaganja u Aerodrom "Konstatin Veliki" u Nišu do 5 miliona evraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije pomoći Aerodromu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija, kao i da u taj aerodrom ukupno treba uložiti u opremanje između tri i pet miliona evra.

Mihajlović je uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu, gde će biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, obišla niški aerodrom i tom prilikom izjavila da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi ona trebalo da stigne ove jeseni na aerodrom.

Ona je navela da se to radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije i da aerodrom u Nišu mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima.

Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih aviokompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a u 2016. godini da dostigne 100.000 putnika, istakla je Mihajlović.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da će Vlada ako treba pregovarati i zaključivati ugovore zajedno sa drugim aviokompanijama kako bi pomogla niškom aerodromu i da je najvažnije da zajedo rade na privlačenju avioprevoznika na taj aerodrom.

Mihajlović je istakla da će država u narednom periodu razvijati male aerodrome u Srbiji, navodeći da u našoj zemlji ima ukupno 27 aerodroma, zajedno sa beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i da oni mogu da se razvijaju za razne namene - turističke, sportske, privredne i druge.

Ona je podsetila da je prošle nedelje imala sastanak sa rukovodstvom Grada Niša sa kojima je već razgovarala o tome kako da se pomogne niškom aerodromu.

Direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović je rekao da niški aerodrom ima odličnu lokaciju, da je u bilizni Koridora 10 i da može da ponudi najniže cene niskotarifnim aviokompanijama.

Bugarinović je dodao da su niskotarifne aviokompanije ranije bile više orijentisane na Beograd i Skoplje, a da bi u narednom periodu Niš mogao da bude sve interesantniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik