Za udruženja osoba sa invaliditetom 4,2 miliona dinara

Bez autora
Jul 28 2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas, u okviru Stalnog otvorenog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, ugovore o finansiranju 11 projekata koje realizuju udruženja osoba sa invaliditetom.Vulin je na skupu u Palati Srbija poručio da će za finansiranje ovih projekata biti izdvojeno 4.200.000 dinara, i objasnio da se njima afirmiše razvoj invalidske zaštite u okvirima moderne socijalne politike.

Za udruženja osoba sa invaliditetom 4,2 miliona dinaraMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas, u okviru Stalnog otvorenog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, ugovore o finansiranju 11 projekata koje realizuju udruženja osoba sa invaliditetom.

Vulin je na skupu u Palati Srbija poručio da će za finansiranje ovih projekata biti izdvojeno 4.200.000 dinara, i objasnio da se njima afirmiše razvoj invalidske zaštite u okvirima moderne socijalne politike.

On je rekao da je resorno ministarstvo u Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) prepoznalo saveznike u borbi protiv ljudske sebičnosti, ali i protiv toga da postoje građani prvog i drugog reda.

Izvršni direktor NOOIS-a Ivanka Jovanović rekla je da su osobe sa invaliditetom u državi i društvu građani o kojima se država brine, ali i podržava njihov razvoj, unapređenje njihovog društvenog položaja i rešavanje različitih problema sa kojima se oni suočavaju, a koji su i dalje brojni.

Jovanović je poručila da je važno da se finansiranjem ovih projekata ostvaruje saradnja koja je obaveza države propisana Konvencijom UN o pravima osoba sa invaliditetom, i dodala da je država dužna da sarađuje sa tim organizacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik