Devizni priliv od turizma u 2014. veći od lanjskog

Bez autora
Jul 28 2014

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri izjavila je da bi devizni priliv od turizma mogao ove godine da premaši prošlogodišnji, koji je iznosio 1,05 milijardi dolara.Devizni priliv izražen u evrima, za prvih pet meseci ove godine u porastu je za jedan odsto, što znači da je naša zemlja u tom periodu od turizma prihodovala 285 miliona evra više nego u isto vreme prošle godine, rekla je Đeri.

Priliv od turizma veći od milijardu dolaraDržavni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri izjavila je da bi devizni priliv od turizma mogao ove godine da premaši prošlogodišnji, koji je iznosio 1,05 milijardi dolara.

Devizni priliv izražen u evrima, za prvih pet meseci ove godine u porastu je za jedan odsto, što znači da je naša zemlja u tom periodu od turizma prihodovala 285 miliona evra više nego u isto vreme prošle godine, rekla je Đeri za agenciju Tanjug.

Prema njenim rečima, priliv od turizma izražen u američkim dolarima veći je za 5,5 odsto u pet meseci ove godine, što iznosi 388 miliona američkih dolara.

Broj dolazaka stranih turista u Srbiju, u pet meseci ove godine povećan je za 11,5 odsto u odnosu na isti period 2013, podsetila je ona.

Međutim, u isto vreme broj dolazaka domaćih turista je u padu za 13,6 odsto zbog posledica katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, navela je Đeri.

Poplave u Srbiji ugrozile su rad mnogih turističkih agencija, hotela i drugih smeštajnih objekata, kazala je ona, dodajući da očekuje brz oporavak i u toj delatnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik