Uskoro početak promotivne kampanje za informisanje javnosti o prelasku na digitalno emitovanje

Bez autora
Jul 29 2014

Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predsedavala je prvim sastankom Radne grupe za realizaciju završnih aktivnosti projekta „Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala“, na kome su prisustvovali predstavnici Republičke radiodifuzne agencije, RATEL, Radio-televizije Srbije, Radio-televizije Vojvodine, i JP „Emisiona tehnika i veze“.Radna grupa je razmatrala je tehničku opremljenost JP „Emisiona tehnika i veze“ za digitalno emitovanje, dinamiku prelaska sa analognog na digitalno emitovanje po regionima, načine pomoći za ugrožene kategorije stanovništva i organizaciju promotivne kampanje.

Uskoro početak promotivne kampanje za informisanje javnosti o prelasku na digitalno emitovanjeTatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predsedavala je prvim sastankom Radne grupe za realizaciju završnih aktivnosti projekta „Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala“, na kome su prisustvovali predstavnici Republičke radiodifuzne agencije, RATEL, Radio-televizije Srbije, Radio-televizije Vojvodine, i JP „Emisiona tehnika i veze“.

Radna grupa je razmatrala je tehničku opremljenost JP „Emisiona tehnika i veze“ za digitalno emitovanje, dinamiku prelaska sa analognog na digitalno emitovanje po regionima, načine pomoći za ugrožene kategorije stanovništva i organizaciju promotivne kampanje.

Tatjana Matić je istakla da je neophodno da građani budu na vreme upoznati sa onim što ih očekuje prilikom prelaska na digitalno emitovanje i da u tom procesu značajnu ulogu pored nadženih ministarstava i regulatornih agencija imaju i javni medijski servisi. Informisanje javnosti o svim aspektima digitalizacije biće intenzivirano kroz promotivnu kampanju koja će uslediti nakon što preko devedeset posto građana početkom septembra bude u mogućnosti da primi digitalni signal.

Radna grupa je kao prioritet odredila izradu šeme pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva kojima će država obezbediti uređaje za prijem signala digitalne televizije, kao i izradu dinamičkog plana informisanja javnosti o prelasku na digitalno emitovanje. Pomenuti dokumenti biće usvojeni na sledećem sastanku Radne grupe koji će biti održan krajem avgusta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik