Banjaluka: Rebalans prepolovio ulaganja

Bez autora
Jul 29 2014

Planirana ulaganja grada u pojedine mjesne zajednice rebalansom budžeta mogla bi biti umanjena i za 50 odsto. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković rekao je da je upravo takva situacija u ovoj MZ. Razlog umanjenja sredstava, kako su mi rekli u Gradskoj upravi, su poplave koje su nanijele veliku štetu, pa su sredstva preusmjerena na prioritete kao što je most u Česmi, Priječanima, sanacija velikog broja klizišta, puteva i drugo, rekao je Pejaković. Dodaje da će ipak u ovoj godini biti asfaltiran dio puta, produžetak ulice Vida Nježića u dužini od 200 metara. Iz MZ Motike poručuju da ih najviše brine planirano smanjenje sredstava za rekonstrukciju makadamskih saobraćajnica. Imamo veliki broj makadamskih puteva kojima je potrebna popravka, a koji bi mogli biti izostavljeni zbog ukupnog smanjenja novca za ove namjene, rekao je predsjednik Savjeta ove MZ Darko Todić.

Banjaluka: Rebalans prepolovio ulaganjaPlanirana ulaganja grada u pojedine mjesne zajednice rebalansom budžeta mogla bi biti umanjena i za 50 odsto.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković rekao je da je upravo takva situacija u ovoj MZ.

- Razlog umanjenja sredstava, kako su mi rekli u Gradskoj upravi, su poplave koje su nanijele veliku štetu, pa su sredstva preusmjerena na prioritete kao što je most u Česmi, Priječanima, sanacija velikog broja klizišta, puteva i drugo - rekao je Pejaković. Dodaje da će ipak u ovoj godini biti asfaltiran dio puta, produžetak ulice Vida Nježića u dužini od 200 metara. Iz MZ Motike poručuju da ih najviše brine planirano smanjenje sredstava za rekonstrukciju makadamskih saobraćajnica.

- Imamo veliki broj makadamskih puteva kojima je potrebna popravka, a koji bi mogli biti izostavljeni zbog ukupnog smanjenja novca za ove namjene - rekao je predsjednik Savjeta ove MZ Darko Todić.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević rekao je da ni u početnom budžetu nisu bili planirani veći infrastrukturni projekti, tako da nema šta ni da bude umanjeno.

- Naš prioritet je uvijek bio izgradnja mosta kod "Vitaminke", a pogotovo sada kada je srušen u majskim poplavama. Imamo veliki pritisak građana da se nađu sredstva za izgradnju mosta jer je naselje doslovce odsječeno od ostatka grada. Uskoro će početi i školska godina, a neizvjesno je koliko je za djecu bezbjedno da u zimskom periodu prelaze preko oštećenog mosta kod "Incela". Pokušaćemo da organizujemo sastanak sa predstavnicima grada da vidimo kakve su mogućnosti da budu obezbijeđena sredstva za izgradnju mosta - rekao je Maličević.

S druge strane, ima i onih koji su zadovoljni što ih je smanjenje novca zaobišlo. Predsjednik Savjeta MZ Bulevar Drago Vurdelja rekao je da nije bilo većih smanjenja sredstava koja treba da budu uložena u infrastrukturu.

- Bulevar je jedna od uređenijih MZ i nemamo nekih većih problema, zadovoljni smo radovima koji će biti izvedeni u ovoj godini - rekao je Vurdelja i dodao da se trenutno proširuje Bulevara cara Dušana, a do kraja godine planirano je i asfaltiranje dijela Solunske i ulice Kralja Nikole.

Slične informacije smo dobili i iz MZ Piskavica.

- Nastavlja se izgradnja dijela vodovodne mreže, a što se tiče putne infrastrukture, sve će biti realizovano po usvojenom programu jer rebalansom nije smanjivano. Sredinom avgusta bi trebalo da počnu radovi na održavanju makadamskih puteva, asfaltiranju i rekonstrukciji puteva - rekao je predsjednik Savjeta ove MZ Nenad Šibarević.

Prioritet

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik jedan Rade Trivić kazao je da je prioritet ove mjesne zajednice izgradnja kolektora za otpadne vode.

- Trenutno se izvode radovi kod Venecija mosta i očekujemo da vod za otpadne vode stigne i do našeg naselja - rekao je Trivić i dodao da je izgradnja ovog kolektora značajna ne samo za Borik, već za cijeli grad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik