"Bema" planira vlastitu proizvodnju

Bez autora
Jul 30 2014

Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke planira ove godine da započne vlastitu proizvodnju, uvede drugu smjenu i poveća broj radnih mjesta, rekao je Srni tehnički direktor ove fabrike Marinko Umičević. On je podsjetio da "Bema", koja 2. avgusta obilježava 10 godina uspješnog rada, radi lon-poslove za renomirane svjetske proizvođače i da se bavi proizvodnjom visokomodne i dječije obuće, treking i kućnog programa. Umičević je rekao da je "Bema" sa radom počela 2. avgusta 2004. godine u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike "Bosna obuća" i da trenutno zapošljava 1.300 radnika u pogonu u Banjaluci i Mrkonjić Gradu. Tokom ovih 10 godina rada uredno smo izmirivali svoje obaveze prema društvu i radnicima, društveno smo odgovorna firma koja u granicama mogućnosti pomaže donirajući obuću. Takođe, pomažemo i sportske klubove i manje afirmisane sportove, kaže Umičević.

"Bema" planira vlastitu proizvodnjuFabrika obuće "Bema" iz Banjaluke planira ove godine da započne vlastitu proizvodnju, uvede drugu smjenu i poveća broj radnih mjesta, rekao je Srni tehnički direktor ove fabrike Marinko Umičević.

On je podsjetio da "Bema", koja 2. avgusta obilježava 10 godina uspješnog rada, radi lon-poslove za renomirane svjetske proizvođače i da se bavi proizvodnjom visokomodne i dječije obuće, treking i kućnog programa.

Umičević je rekao da je "Bema" sa radom počela 2. avgusta 2004. godine u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike "Bosna obuća" i da trenutno zapošljava 1.300 radnika u pogonu u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

"Tokom ovih 10 godina rada uredno smo izmirivali svoje obaveze prema društvu i radnicima, društveno smo odgovorna firma koja u granicama mogućnosti pomaže donirajući obuću. Takođe, pomažemo i sportske klubove i manje afirmisane sportove", kaže Umičević.

On je podsjetio da se "Bema" tokom majskih poplava odazvala pozivu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i pomogla ugroženima.

"Pomogli smo na način da je tri dana u restoranu fabrike kuvano po 1.000 obroka za stanovništvo pogođeno poplavama, a darovali smo i obuću", rekao je Umičević.

On kaže da će se početkom septembra na parkingu Fabrike obuće "Bema" okupiti svih 1.300 radnika, kao i svi oni koji su tokom proteklih 10 godina bili uz ovu fabriku i pružali joj podršku u radu.

"Tada ćemo na prigodan način dodijeliti priznanja i zahvalnice svima koji su to zaslužili", rekao je Umičević.

Fabrika obuće "Bema" prošle godine ostvarila je izvoz od 11,2 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik