Nastavak saradnje Ericsson Nikola Tesle i BH Telecoma: Proširenje 3G mreže

Bez autora
Jul 30 2014

Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su jučer u Sarajevu ugovor vezan uz proširenje postojeće 3G radio pristupne mreže na području FBiH za 2014. godinu. Ugovor je vrijedan više od sedam miliona KM, a uključuje isporuku najsavremenije Ericssonove 3G opreme uz prateće usluge. Realizacija ovog ugovora obogatit će BH Mobile mrežu sa 120 novih baznih stanica što će korisnicima BH Telecoma pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu, te postaviti temelje za uvođenje novih usluga. Jako mi je drago da je ovaj posao dobio naš dugogodišnji partner Ericsson Nikola Tesla na javnom i otvorenom međunarodnom postupku i u konkurenciji drugih velikih svjetskih isporučitelja u području telekomunikacija. I dosada je Ericsson Nikola Tesla radio na izgradnji naše mreže i jako dobro poznaje njene mogućnosti te očekujem da će i ovaj ugovor ispuniti na vrijeme i na zadovoljstvo nas u BH Telecomu i zadovoljstvo naših korisnika, kazao je Rešidbegović.

Nastavak saradnje Ericsson Nikola Tesle i BH Telecoma: Proširenje 3G mrežeNedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su jučer u Sarajevu ugovor vezan uz proširenje postojeće 3G radio pristupne mreže na području FBiH za 2014. godinu.

Ugovor je vrijedan više od sedam miliona KM, a uključuje isporuku najsavremenije Ericssonove 3G opreme uz prateće usluge.

Realizacija ovog ugovora obogatit će BH Mobile mrežu sa 120 novih baznih stanica što će korisnicima BH Telecoma pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu, te postaviti temelje za uvođenje novih usluga.

"Jako mi je drago da je ovaj posao dobio naš dugogodišnji partner Ericsson Nikola Tesla na javnom i otvorenom međunarodnom postupku i u konkurenciji drugih velikih svjetskih isporučitelja u području telekomunikacija. I dosada je Ericsson Nikola Tesla radio na izgradnji naše mreže i jako dobro poznaje njene mogućnosti te očekujem da će i ovaj ugovor ispuniti na vrijeme i na zadovoljstvo nas u BH Telecomu i zadovoljstvo naših korisnika", kazao je Rešidbegović

- Sretna sam da je i ovom prilikom prepoznata konkurentnost i kvaliteta naših proizvoda i usluga. Vjerujem da je dosadašnja kvalitetna saradnja sa BH Telecomom dobar razlog za budućnost te da ćemo ovom telekomunikacijskom lideru i u budućnosti isporučivati rješenja prilagođena njihovim potrebama te omogućavati najsavremenije komunikacijske usluge korisnicima BH Mobile mreže - istakla je Gordana Kovačević.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, generalni direktor BH Telecoma sa članovima Uprave poveo je goste iz Ericssona u obilazak nove poslovne zgrade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik