Za navodnjavanje vojvođanskih oranica 50 miliona dinara

Bez autora
Jul 30 2014

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski, uručio je danas novih 76 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje. Za navodnjavanje novih 1.643 hektara vojvođanskih oranica, iz pokrajinskog budzeta je izdvojeno 50 miliona dinara. Kako je Branislav Bugarski kazao, za nabavku sistema za navodnjavanje u 2014, planirano je preko 274 miliona dinara. Od početka godine je plasirano preko 167 miliona dinara, a novac je dobilo 226 korisnika. To ulaganje je omogućilo, da u pokrajini trenutno pod zalivnim sistemima bude više od 4 hiljade hektara oranica.

Za navodnjavanje vojvođanskih oranica 50 miliona dinaraVršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski, uručio je danas novih 76 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje. Za navodnjavanje novih 1.643 hektara vojvođanskih oranica, iz pokrajinskog budzeta je izdvojeno 50 miliona dinara.

Kako je Branislav Bugarski kazao, za nabavku sistema za navodnjavanje u 2014, planirano je preko 274 miliona dinara. Od početka godine je plasirano preko 167 miliona dinara, a novac je dobilo 226 korisnika. To ulaganje je omogućilo, da u pokrajini trenutno pod zalivnim sistemima bude više od 4 hiljade hektara oranica.

Sve mere Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koje su namenjene razvoju vojvođanske poljoprivrede, imaju za cilj da pomognu našim poljoprivrednicima da postanu konkurentni na tržištu. Mi verujemo da su naši poljoprivrednici sposobni da budu konkurentni, da su u stanju sami da proizvode i da rade našu zemlju, a ne da to radi neko drugi, kazao je Branislav Bugarski i dodao da važno da se razgovara o tome kako naša sela i poljoprivreda treba da izgledaju.

Branislav Bugarski je podsetio i na mere podrške koje su poljoprivrednicima u Vojvodini dostupne, kako preko pokrajinskih fondova, tako i preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za: navodnjavanje, podizanje protivgradnih mreža, plastenike, stočarstvo, podizanje prerađivačkih kapaciteta u domaćinstvima i za podršku staračkim domaćinstvima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik