Unapređenje saradnje sa Gornjom Austrijom u oblasti turizma

Bez autora
Jul 30 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa sekretarom za ekonomiju i turizam Gornje Austrije Mihaelom Štruglom o jačanju ukupne ekonomske saradnje, sa posebnim osvrtom na oblast turizma. Ljajić je iskazao zahvalnost Štruglu za pomoć Austrije u realizaciji projekta Evropske unije za obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu, čija je vrednost 6,6 miliona evra. On je istakao da će početak radova na rekonstrukciji tvrđave, koji se očekuju do početka jeseni, biti podstrek za dalja ulaganja evropskih partnera u turističku infrastrukturu Srbije. Potpredsednik Vlade je uputio poziv austrijskim privrednicima iz oblasti hotelijerstva da se uključe u proces privatizacije hotela i banja u Srbiji.

Unapređenje saradnje sa Gornjom Austrijom u oblasti turizmaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa sekretarom za ekonomiju i turizam Gornje Austrije Mihaelom Štruglom o jačanju ukupne ekonomske saradnje, sa posebnim osvrtom na oblast turizma.

Ljajić je iskazao zahvalnost Štruglu za pomoć Austrije u realizaciji projekta Evropske unije za obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu, čija je vrednost 6,6 miliona evra.

On je istakao da će početak radova na rekonstrukciji tvrđave, koji se očekuju do početka jeseni, biti podstrek za dalja ulaganja evropskih partnera u turističku infrastrukturu Srbije.

Potpredsednik Vlade je uputio poziv austrijskim privrednicima iz oblasti hotelijerstva da se uključe u proces privatizacije hotela i banja u Srbiji.

Prema njegovoj oceni, time bi bila dodatno intenzivirana ekonomska saradnja dveju zemalja, ali i povećan broj dolazaka turista iz Austrije, koji raste iz godine u godinu.

Štrugl je preneo da je Gornja Austrija zainteresovana za zajedničke aktivnosti sa Vladom Srbije na realizaciji Strategije EU za dunavski region, posebno kroz projekte koji se odnose na unapređenje turističke ponude na toku Dunava kroz našu zemlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik