Holcim uz niže troškove do profita

Bez autora
Jul 30 2014

Švajcarska cementara Holcim, jedna od najvećih u svetu, u drugom tromesečju ove godine povećala je neto profit blizu šest odsto. Plan smanjenja troškova i proces restrukturiranja doveli su do kompenzacije pada prihoda u istom periodu, saopšteno je iz te kompanije. Ova grupacija, koja upravo priprema spajanje sa francuskim Lafaržom (Lafarge), precizirala je da je u posmatranom kvartalu zabeležila 406 miliona franaka (333,8 miliona evra) neto profita, prema 383 miliona godinu dana ranije. Nepovoljni devizni kursevi izazvali su pad prihoda od sedam odsto, na 4,973 milijarde franaka, a kada se isključi valutni efekat, proizilazi da su prihodi porasli 2,3 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Holcim je potvrdio svoje ciljeve za celu tekuću godinu, očekujući povećanje obima prodaje cementa na svim tržištima i rast operativnog profita, uz odgovarajuće poboljšanje operativne marže.

Holcim uz niže troškove do profitaŠvajcarska cementara Holcim, jedna od najvećih u svetu, u drugom tromesečju ove godine povećala je neto profit blizu šest odsto.

Plan smanjenja troškova i proces restrukturiranja doveli su do kompenzacije pada prihoda u istom periodu, saopšteno je iz te kompanije.

Ova grupacija, koja upravo priprema spajanje sa francuskim Lafaržom (Lafarge), precizirala je da je u posmatranom kvartalu zabeležila 406 miliona franaka (333,8 miliona evra) neto profita, prema 383 miliona godinu dana ranije, preneo je Rojters.

Nepovoljni devizni kursevi izazvali su pad prihoda od sedam odsto, na 4,973 milijarde franaka, a kada se isključi valutni efekat, proizilazi da su prihodi porasli 2,3 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Holcim je potvrdio svoje ciljeve za celu tekuću godinu, očekujući povećanje obima prodaje cementa na svim tržištima i rast operativnog profita, uz odgovarajuće poboljšanje operativne marže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik