Od sjutra skuplja struja

Bez autora
Jul 31 2014

Struja za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem poskupiće sjutra 0,94 odsto, pa će kilovat sat koštati deset centi sa porezom na dodatu vrijednost. Iz Regulatorne agencije za energetiku ranije su objasnili da će, u skladu sa odlukom o odobravanju korekcija, cijena kilovat električne energije, za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem od 1. avgusta porasti sa 9,91 cent na deset centi. RAE je objavila procentualne promjene cijena električne energije usljed promjene korekcija za različite kategorije kupaca, koje će se primjenjivati od sjutra do 31. jula naredne godine. Cijene će kod ostalih potrošača priključenih na 0,4 kilovoltnu mrežu (kV) kod kojih se snaga mjeri biti manje 1,74 odsto, podsjeća Pobjeda.

Od sjutra skuplja strujaStruja za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem poskupiće sjutra 0,94 odsto, pa će kilovat sat koštati deset centi sa porezom na dodatu vrijednost.

Iz Regulatorne agencije za energetiku ranije su objasnili da će, u skladu sa odlukom o odobravanju korekcija, cijena kilovat električne energije, za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem od 1. avgusta porasti sa 9,91 cent na deset centi.

RAE je objavila procentualne promjene cijena električne energije usljed promjene korekcija za različite kategorije kupaca, koje će se primjenjivati od sjutra do 31. jula naredne godine.

Cijene će kod ostalih potrošača priključenih na 0,4 kilovoltnu mrežu (kV) kod kojih se snaga mjeri biti manje 1,74 odsto, podsjeća Pobjeda.

Kod potrošača priključenih na 35 kV doći će do pada 1,21 odsto, a kod potrošača priključenih na deset kV doći će do pojeftinjenja 2,14 odsto, odnosno na nivou distribucije smanjenje iznosi 0,01 odsto naveli su nedavno predstavnici RAE.

Agencija je, prema riječima njenih predstavnika, u skladu sa propisima o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i tarifa energetskim subjektima i njegovim korekcijama, donijela odluke kojima su utvrđene cijene korekcija nastalih u drugoj regulatornoj godini koje će se primjenjivati u trećoj, odnosno od 1. avgusta ove do 31. jula naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik