IRF i Montenegro biznis alijansa potpisali juče sporazum: 15 kreditnih linija sa 3,5 do 7% kamate

Bez autora
Jul 31 2014

Sporazum koji bi trebalo da pomogne crnogorskim preduzećima da brže i lakše dobiju neophodne kredite potpisali su juče predstavnici Montenegro biznis alijanse i Investiciono-razvojnog fonda. Osnovni cilj saradnje sa MBA je obezbjeđenje dodatnih uslova i podrška preduzetnicima i preduzećima u Crnoj Gori kako bi imali lakši pristup novcu. Sporazum će doprinijeti da se, kroz našu saradnju, obezbijede što je moguće kvalitetniji biznis planovi i što realnije sagledavanje potreba crnogorskih preduzeća. Posebna pažnja biće posvećena obezbjeđivanju dodatnih informacija svim članovima MBA, a vodićemo računa i o tome da se unaprijedi znanje naših preduzetnika, rekao je predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević.

IRF i Montenegro biznis alijansa potpisali juče sporazum: 15 kreditnih linija sa 3,5 do 7% kamateSporazum koji bi trebalo da pomogne crnogorskim preduzećima da brže i lakše dobiju neophodne kredite potpisali su juče predstavnici Montenegro biznis alijanse i Investiciono-razvojnog fonda.

- Osnovni cilj saradnje sa MBA je obezbjeđenje dodatnih uslova i podrška preduzetnicima i preduzećima u Crnoj Gori kako bi imali lakši pristup novcu. Sporazum će doprinijeti da se, kroz našu saradnju, obezbijede što je moguće kvalitetniji biznis planovi i što realnije sagledavanje potreba crnogorskih preduzeća. Posebna pažnja biće posvećena obezbjeđivanju dodatnih informacija svim članovima MBA, a vodićemo računa i o tome da se unaprijedi znanje naših preduzetnika – rekao je predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević na konferenciji za novinare.

On je dodao da bi sporazum trebalo da pomogne crnogorskim preduzećima da, po unaprijed definisanim kriterijumima i proceduri, lakše i brže dobiju neophodna kreditna sredstva.

Vukčević je saopštio da je IRF za ovu godinu za potrebe kreditiranja planirao fond od 55 miliona eura, koji će biti namijenjen unapređenju ukupnog preduzetništva u Crnoj Gori i postojećeg stanja u preduzećima.

Prema njegovim riječima, IRF nudi 15 kreditnih linija, koje su najpovoljnije na crnogorskom tržištu. Rok za povraćaj tih kredita je do deset godina, grejs period do dvije godine, a kamatna stopa od 3,5 odsto do sedam odsto.

- Tim kreditnim linijama se obezbjeđuje šansa da preduzeća sa dobrom biznis idejom i razvojnim programom po povoljnim uslovima apliciraju za kreditna sredstva – saopštio je Vukčević.

On je dodao da će prioritet imati projekti koji se odnose na oblast proizvodnje, turizma, poljoprivrede i usluga.

- Uveli smo i nove kreditne linije za rješavanje problema likvidnosti, a nastavili smo i sa faktoringom, kao instrumentom koji se odnosi na otkup potraživanja – naveo je Vukčević.

Izvršni direktor MBA Zoran Vulević rekao je da bi sporazum trebalo da doprinese stvaranju što boljih uslova za razvoj biznisa u Crnoj Gori.

- Procijenili smo da je to pravi način za rješavanje problema privrednika, a podigli smo i nivo usluga koje obezbjeđuje MBA. Zato smatram da je sporazum veoma dragocjen – zaključio  je Vulević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik