Kako da domaći gost umesto u inostranstvu letuje u zemlji?

Bez autora
Jul 31 2014

Razvoj domaćeg turizma i motivisanje domaćih turista da umesto u inostranstvu godišnje odmore provode u Srbiji biće jedan od važnijih zadataka u narednom periodu, najavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri. Na tom poslu pokušaćemo da preuzmemo već postojeće modele iz Evrope i prilagodimo ih našim ekonomkim uslovima i mentalitetu, rekla je Đeri. Ona je istakla da je ovih dana formiran Nacionalni savet za turizam čiji će glavni zadatak biti donošenje nove Strategije razvoja turizma Srbije, pošto sadašnja strategija ističe krajem ove godine. Prema njenim rečima, u toku je i formiranje radnih grupa za izradu izmena Zakona o turizmu, ruralni razvoj i banjski turizam.

Kako da domaći gost umesto u inostranstvu letuje u zemlji?Razvoj domaćeg turizma i motivisanje domaćih turista da umesto u inostranstvu godišnje odmore provode u Srbiji biće jedan od važnijih zadataka u narednom periodu, najavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri.

"Na tom poslu pokušaćemo da preuzmemo već postojeće modele iz Evrope i prilagodimo ih našim ekonomkim uslovima i mentalitetu", rekla je Đeri za Tanjug.

Ona je istakla da je ovih dana formiran Nacionalni savet za turizam čiji će glavni zadatak biti donošenje nove Strategije razvoja turizma Srbije, pošto sadašnja strategija ističe krajem ove godine.

Prema njenim rečima, u toku je i formiranje radnih grupa za izradu izmena Zakona o turizmu, ruralni razvoj i banjski turizam.

"Očekujemo da se u septembru završi formiranje svih radnih grupa a onda do kraja godine da se donesu izmene Zakona o turizmu i Strategija razvoja turizma", istakla je ona.

U rad radnih grupa biće uključeni predstavnici resornih ministarstava, u zavisnosti da li se radi o izmenama Zakona o turizmu, razvoju banjskog turizma ili ruralnog razvoja, predstavnici institucija iz oblasti turizma, kulture, turističkih organizacija, YUTA kao predstavnika turističkih agencija, HORES kao predstavnika ugostiteljskih objekata, navela je Đeri.

U narednom periodu akcenat turističkog razvoja biće na banjskom i seoskom turizmu, razvoju kako kulturnog tako i poslovnog turizma u većim gradovima, kao i u zaštićenim prirednim celinama, istakla je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik