Hotel „Regent Porto Montenegro“ počeo da radi

Bez autora
Aug 03 2014

Hotel sa pet zvjezdica u marini/naselju Porto Montenegro počeo je juče sa radom. Prvi gosti stigli su iz zemalja Zapadne Evrope, Engleske i Rusije, a zvanično otvaranje najavljeno je za 27. avgust. Hotel „Regent Porto Montenegro“ je drugi po redu u Evropi, a sedmi u svijetu tajvanskog lanca hotela „Regent Hotels and Resort“. „Naš hotel će još više unaprijediti ono što je već predodređeno da bude nova lifestyle destinacija na Mediteranu“, kazao je, najavljujući svečano otvaranje, direktor grupacije „Regent Hotels & Resorts“, Mark Lettenbichler. Zvanični investitor prvog tivatskog hotela sa pet zvjezdica je firma „PM Hotels“, kćerka-kompanija firme „Adriatic Marinas“, koja je u zdanje sagrađeno u saglasju sa graditeljskim nasljeđem Boke Kotorske, uložila preko 55 miliona eura. Luksuzni objekat na samoj obali mora površine je oko 20 hiljada kvadrata, u ponudi ima 51 prostranu i bogato opremljenu sobu sa pogledom na Bokokotorski zaliv ili na planine i 35 apartmana i rezidencija, od kojih je najskuplji penthaus površine preko 650 kvadratnih metara vrijedan 7 miliona eura.

Hotel „Regent Porto Montenegro“ počeo da radiHotel sa pet zvjezdica u marini/naselju Porto Montenegro počeo je juče sa radom. Prvi gosti stigli su iz zemalja Zapadne Evrope, Engleske i Rusije, a zvanično otvaranje najavljeno je za 27. avgust.

Hotel „Regent Porto Montenegro“ je drugi po redu u Evropi, a sedmi u svijetu tajvanskog lanca hotela „Regent Hotels and Resort“. „Naš hotel će još više unaprijediti ono što je već predodređeno da bude nova lifestyle destinacija na Mediteranu“, kazao je, najavljujući svečano otvaranje, direktor grupacije „Regent Hotels & Resorts“, Mark Lettenbichler.

Zvanični investitor prvog tivatskog hotela sa pet zvjezdica je firma „PM Hotels“, kćerka-kompanija firme „Adriatic Marinas“, koja je u zdanje sagrađeno u saglasju sa graditeljskim nasljeđem Boke Kotorske, uložila preko 55 miliona eura. Luksuzni objekat na samoj obali mora površine je oko 20 hiljada kvadrata, u ponudi ima 51 prostranu i bogato opremljenu sobu sa pogledom na Bokokotorski zaliv ili na planine i 35 apartmana i rezidencija, od kojih je najskuplji penthaus površine preko 650 kvadratnih metara vrijedan 7 miliona eura.

Uz niz luksuznih sadržaja gostima su na raspolaganju kafei, eksluzivni restorani sa spoljašnjim terasama uz more, ovoreni bazen dug 20 metara, a za one koji traže vjenčanje iz snova tu je „The Ballroom Teodo“, savršeno mjesto sa prelijepim pogledom na marinu, koji može primiti do 200 gostiju. Spa centar nudi međunarodne tretmane i tretmane inspirisane azijskom tradicijom, a gosti će moći uživati i u zatvorenom bazenu, turskom kupatilu, sauni, parnom kupatilu, kompletno opremljenom fitnes centru i „juice“ baru sa osvježavajućim pićima.

„Povodom otvaranja hotela ovih se dana u svjetskim medijima bezbroj puta pominju Tivat i Crna Gora kao destinacije u koje se mora doći i koje se moraju vidjeti“, kazao je PR menadžer kompanije „Adriatic Marinas“, Danilo Kalezić. Potvrda njegovih riječi nalazi se i u britanskom časopisu „Financial Times“, koji, između ostalog, naglašava da je otvaranje hotela značajan korak u ostvarenju plana o pretvaranju jedne bivše vojno-pomorske baze u raj za super bogate. „Gosti koji stižu u hotel ne samo da će se upisati u knjigu gostiju, već će svoja imena staviti uz jedan istorijski bitan momenat. Bili oni toga svjesni ili ne, oni će na taj način dati svoj doprinos ključnoj fazi u repozicioniranju Crne Gore prema ultraluksuznoj turističkoj destinaciji“, zapisano je u uglednom britanskom časopisu.

Danas će u hotelu, kako je već najavljivano, boraviti čuvena burleskna glumica Dita Fon Tiz, čiji će se portret izrađen u kristalu prodavati na aukciji zatvorenoj za javnost. Tizova u Tivat stiže posredstvom francuske agencije „The Duke“, koja je odlučila da  prihod od prodaje uplati u humanitarne svrhe preko Fondacije „Petrović Njegoš“.

Manje gostiju na tivatskoj rivijeri

Broj posjetilaca Porto Montenegra je konstantan, svi vezovi u marini su zauzeti i tokom avgusta i septembra biće „na snazi“ lista čekanja, ali takvo stanje nije na cijeloj tivatskoj rivijeri. Po jučerašnjim podacima Turističke organizacije Tivat broj gostiju je u odnosu na 1. avgust prošle godine manji za 8 odsto. U svim vidovima smještaja odmara se 3.157 turista, 3.116 su iz inostranstva, a 41 iz Crne Gore. Najviše gostiju, 2.310, je u privatnom smještaju, u hotelima se odmara 646, u odmaralištima 145, a u kampovima 56.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik