RiTE Gacko sanirao dugovanja

Bez autora
Aug 05 2014

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Rudnik i Termoelektranu Gacko (RiTE), te s rukovodstvom konstatirala da je to preduzeće saniralo dugovanja nastala do 2006. godine, i od tada nastavilo pozitivni trend poslovanja. Upoznata sam i o projektima koji su u toku, kao što je izmještanje korita rijeke Mušnice, zaštita područja i kopova, otkrivanje novih kopova, te sa stanjem opreme i mašina, rekla je Cvijanović i dodala da će u narednom periodu doći do obnavljanja postrojenja i opreme. Pozdravila je zapošljavanje novih 100 radnika, među kojima su zaposlenje dobili članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, 17 inženjera koji su bili prijavljeni u birou za zapošljavanje, te osobe za koje je data preporuka Centra za socijalni rad. Riječ je o preduzeću koje zapošljava nove radnike, izvršava svoje obaveze i ima kapacitet da projektuje nove aktivnosti, istakla je Cvijanović, saopćeno je iz entitetske vlade.

RiTE Gacko sanirao dugovanjaPredsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Rudnik i Termoelektranu Gacko (RiTE), te s rukovodstvom konstatirala da je to preduzeće saniralo dugovanja nastala do 2006. godine, i od tada nastavilo pozitivni trend poslovanja.

- Upoznata sam i o projektima koji su u toku, kao što je izmještanje korita rijeke Mušnice, zaštita područja i kopova, otkrivanje novih kopova, te sa stanjem opreme i mašina, rekla je Cvijanović i dodala da će u narednom periodu doći do obnavljanja postrojenja i opreme.

Pozdravila je zapošljavanje novih 100 radnika, među kojima su zaposlenje dobili članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, 17 inženjera koji su bili prijavljeni u birou za zapošljavanje, te osobe za koje je data preporuka Centra za socijalni rad.

- Riječ je o preduzeću koje zapošljava nove radnike, izvršava svoje obaveze i ima kapacitet da projektuje nove aktivnosti, istakla je Cvijanović, saopćeno je iz entitetske vlade.

Direktor RiTE "Gacko" Milinko Milidrag izjavio je da je današnji sastanak bio izuzetno sadržajan i konstruktivan, te da je razgovarano o dobijanju saglasnosti od  Vlade za dalja investiranja, koja se odnose na zaštitu kopova i obnavljanje opreme i mašina, kao i o koncesijama za eksploataciju uglja u narednih 25 godina.

On je istakao da su u narednoj godini planirane investicije vrijedne 50 miliona KM.

Izvršni direktor u RiTE Gacko Srđan Milović rekao je da su trenutne aktivnosti usmjerene na zaštitu ovog strateškog preduzeća od vremenskih neprilika koje, od marta prošle godine pa sve do sada, utiču na rad preduzeća.

- Vremenske neprilike su usložnile eksploataciju uglja u površinskom kopu Gacko, zatvaranjem jednog, a otvaranjem novog kopa. Sve to, međutim, u zadnjih šest mjeseci ide planiranom dinamikom i smatramo da neće biti problema u obezbjeđivanju dovoljnih količina uglja za nesmetan rad TE Gacko, rekao je Milović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik