Najljepši doživljaj vinskog turizma u Crnoj Gori

Bez autora
Aug 10 2014

Vinski putevi, najčešće, obuhvataju staze i predjele u određenom vinskom regionu. Rijetkost je, međutim, da čitavo jedno podneblje doživite u okviru samo jedne vinarske kuće, a upravo to omogućava specijalni program vinskog turizma „VINSKI PUT“, koji organizuje vinarija „13 jul – Plantaže“. U prethodnom periodu je Vinski put bio dostupan samo za grupne posjete, a više različitih programa je realizovano isključivo u saradnji sa turističkim agencijama, organizacijama i hotelima. Od nedavno, “Plantaže” samostalno organizuju poseban program individualnih posjeta, otvarajući vrata velelepnog podruma Šipčanik za sve posjetioce, unapređujući ne samo svoju ponudu, već ukupnu turističku ponudu Crne Gore, afirmišući je kao zemlju vina.

Najljepši doživljaj vinskog turizma u Crnoj GoriVinski putevi, najčešće, obuhvataju staze i predjele u određenom vinskom regionu. Rijetkost je, međutim, da čitavo jedno podneblje doživite u okviru samo jedne vinarske kuće, a upravo to omogućava specijalni program vinskog turizma „VINSKI PUT“, koji organizuje vinarija „13 jul – Plantaže“.

U prethodnom periodu je Vinski put bio dostupan samo za grupne posjete, a više različitih programa je realizovano isključivo u saradnji sa turističkim agencijama, organizacijama i hotelima.

Od nedavno, “Plantaže” samostalno organizuju poseban program individualnih posjeta, otvarajući vrata velelepnog podruma Šipčanik za sve posjetioce, unapređujući ne samo svoju ponudu, već ukupnu turističku ponudu Crne Gore, afirmišući je kao zemlju vina.

Od Veselina Djurišića, direktora prodaje i marketinga kompanije Plantaže 13. jul, saznajemo da svi koji posjete podrum Šipčanik imaju priliku da dožive impresivan ambijent jedinstvenog vinskog podruma u Evropi, uživajući u nezaboravnim mirisima i ukusima - u „bukeu“ našeg podneblja. “Na raspolaganju su dva programa slaganja vina i hrane, od 10 i 30 eur, a u cijenu je uključena vožnja kroz vinograde turističkim vozom. Kreirajući meni, zasnovan na različitim kombinacijama mirisa i ukusa, naši vinari i šefovi kuhinja pozivaju vas da otkrijete zašto za slaganje vina i hrane Francuzi koriste riječ „mariage“ – „vjenčanje“. Doživite najljepše „vjenčanje ukusa“, uz autentična vina i autentičnu hranu!” - zaključuje Đurišić.

Podrum je za posjetioce otvoren svakog radnog dana od 09.00-15.00 časova. Rezervaciju je potrebno obaviti dva dana ranije na telefon 067 099 099. Vaučeri za posjetu i degustaciju se kupuju na ulazu u podrum. Sva vina Plantaža posjetioci mogu kupiti po specijalnim cijenama, u vinoteci u samom Šipčaniku.

Plantaže će tokom avgusta u restoranima, plažnim barovima i na turističkim manifestacijama na crnogorskom primorju, u okviru projekta PLANTAŽE SUMMER WINE PARTY, za domaće i strane turiste organizovati veći broj promocija Vinskog puta i degustacija svojih vrhunskih vina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik