Stanovi niču na mestu bivšeg IKL

Bez autora
Aug 10 2014

U samom centru Beograda, do januara 2016. godine, trebalo bi da nikne još jedan stambeno-poslovni objekat. Reč je o lokaciji na kojoj trenutno i dalje stoji napuštena zgrada Industrije kotrljajućih ležajeva. U bloku između ulica Starine Novaka, Knez Danilove, Stanoja Glavaša i Dalmatinske, prema prvim najavama, trebalo bi da se izgradi novi stambeni kompleks. Godinama napuštena zgrada fabrike IKL (Industrija kotrljajućih ležajeva), uskoro će otići u istoriju, a na njenom mestu temelje će podići moderni objekat namenjen kako za stanovanje, tako i za poslovne kancelarije i lokale. Narandžasta ograda i upozorenje da je na tom mestu gradilište, jasno pokazuju da ideja o izgradnji postoji, međutim, radovi još nisu počeli, iako je to predviđeno za ovaj mesec.

Stanovi niču na mestu bivšeg IKLU samom centru Beograda, do januara 2016. godine, trebalo bi da nikne još jedan stambeno-poslovni objekat. Reč je o lokaciji na kojoj trenutno i dalje stoji napuštena zgrada Industrije kotrljajućih ležajeva.

U bloku između ulica Starine Novaka, Knez Danilove, Stanoja Glavaša i Dalmatinske, prema prvim najavama, trebalo bi da se izgradi novi stambeni kompleks. Godinama napuštena zgrada fabrike IKL (Industrija kotrljajućih ležajeva), uskoro će otići u istoriju, a na njenom mestu temelje će podići moderni objekat namenjen kako za stanovanje, tako i za poslovne kancelarije i lokale. Narandžasta ograda i upozorenje da je na tom mestu gradilište, jasno pokazuju da ideja o izgradnji postoji, međutim, radovi još nisu počeli, iako je to predviđeno za ovaj mesec.

- Pre nekoliko dana došli su da postave tablu sa informacijama o izgradnji, ali radnika još uvek nema - kaže čuvar IKL.

- Niko ne zna ništa više od onoga što piše na tabli.

Iz “Dajrekt kapitalsa”, firme koja je investitor ovog projekta, za naš list nisu hteli da daju nikakve dodatne informacije.

- Zasada nećemo iznositi bilo kakve podatke u medije, ali za od tri do pet nedelja počeće zvanična kampanja - kažu iz ove firme.

Projekat zamrznut od 2009.

Projekat izgradnje novog objekta na zemljištu IKL počeo je 2009. godine, ali je Gradska agencija za zaštitu životne sredine naložila investitorima da urade procenu uticaja gradnje na okolinu. Od tada je projekat bio “zamrznut”. Međutim, izgleda da je ova najavljena izgradnja – izvesna.

Završetak 2016.

Prema podacima sa table o građevinskom projektu, kompleks će biti izgrađen na bruto površini od 62.780,32 kvadratna metra. Ima sve neophodne dozvole, početak radova predviđen je za avgust ove godine, dok bi stambeno-poslovni objekat trebalo da bude završen u januaru 2016.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik