Povećana vrijednost ugovorenih građevinskih radova u inozemstvu

Bez autora
Aug 12 2014

Vrijednost ugovorenih građevinskih radova preduzeća iz Federacije BiH u inozemstvu u prvih šest mjeseci 2014 godine veća je za 8,2 posto u odnosu na isti period 2013 godine, dok je vrijednost izvršenih gađevinskih radova manja za 5,3 posto.Od ukupne vrijednosti izvršenih radova u inozemstvu u prvih šest mjeseci 2014 godine, najveći dio odnosi se na zemlje Evrope i to 52,3 posto. Udio objekata visokogradnje u ukupno izvršenim građevinskim radovima iznosi 26,5 posto, a udio objekata niskogradnje 73,5 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Povećana vrijednost ugovorenih građevinskih radova u inozemstvuVrijednost ugovorenih građevinskih radova preduzeća iz Federacije BiH u inozemstvu u prvih šest mjeseci 2014 godine veća je za 8,2 posto u odnosu na isti period 2013 godine, dok je vrijednost izvršenih gađevinskih radova manja za 5,3 posto.

 Od ukupne vrijednosti izvršenih radova u inozemstvu u prvih šest mjeseci 2014 godine, najveći dio odnosi se na zemlje Evrope i to 52,3 posto.
 
Udio objekata visokogradnje u ukupno izvršenim građevinskim radovima iznosi 26,5 posto, a udio objekata niskogradnje 73,5 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik