Jeftiniji stanovi u novogradnji

Bez autora
Aug 14 2014

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je skoro 1,15 hiljada eura, što je 0,7 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Monstata. U drugom kvartalu je prodato 196 stanova u novogradnji, što je 16,6 odsto više u odnosu na prvi kvartal, kada je prodato 168 stanova. Najviše stanova u novogradnji prodato je u Podgorici, 156, u Baru je prodato 27, Nikšiću tri i Budvi dva stana. U Bijelom Polju i Herceg Novom prodato je ukupno osam stanova. Cijena stanova u novogradnji je 6,5 odsto manja u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal. Najveća prosječna cijena stanova u novogradnji u drugom kvartalu ugovorena je u Opštini Budva i iznosila je 1,89 hiljada eura.

Jeftiniji stanovi u novogradnjiProsječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je skoro 1,15 hiljada eura, što je 0,7 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Monstata.

U drugom kvartalu je prodato 196 stanova u novogradnji, što je 16,6 odsto više u odnosu na prvi kvartal, kada je prodato 168 stanova.

Najviše stanova u novogradnji prodato je u Podgorici, 156, u Baru je prodato 27, Nikšiću tri i Budvi dva stana.

U Bijelom Polju i Herceg Novom prodato je ukupno osam stanova.

Cijena stanova u novogradnji je 6,5 odsto manja u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal.

Najveća prosječna cijena stanova u novogradnji u drugom kvartalu ugovorena je u Opštini Budva i iznosila je 1,89 hiljada eura.

U Podgorici prosječna cijena stanova iznosi skoro 1,1 hiljadu eura, a u Baru 1,02 hiljade eura.

Iz Monstata su objasnili da podaci obuhvataju novoizgrađene prodate stanove, odnosno one za koje je zaključen ugovor o kupoprodaji.

Ukupna cijena stana obuhvata cijenu građenja, uređenja građevinskog zemljišta i ostale troškove.

Cijenu uređenja građevinskog zemljišta čini pribavljanje zemljišta, rušenje objekata, izrada detaljnih urbanističkih planova i projekata, ispitivanje terena, sanacioni radovi, uređenje terena oko zgrade, komunalno opremanje zemljišta i slično.

Cijene koje se objavljuju su prosječne, odnosno rezultat su različitih karakteristika izgradnje i razlike u mjesecu u kome je sklopljen kupoprodajni ugovor na jednoj teritoriji, grada i Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik